Evenimentul ZileiSocialCNCAV. 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit în România!

CNCAV. 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit în România!

CNCAV. 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit în România!
CNCAV. 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit în România. Comitetul de coordonare a vaccinării a nunţat că Pfizer va reveni la normal.

CNCAV. 95.940 doze de vaccin au sosit astăzi în România. Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial. Livrările încep cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în februarie.

CNCAV. 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit în România pe cale aeriană

Acestea au sosit pe Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.  Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut anunţul.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează CNCAV.

Unde ajung dozele de vaccin anti COVID-19

Procesul de vaccinare continuă în Bucureşti şi în ţară, fiind distribuite 95.940 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

-Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 4.680 doze;

-Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;

-Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 12.870 doze;

-Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 14.040 doze;

-Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 16.380 doze;

-Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;

-Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 24.570 doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare. Totul pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare” .

CNCAV: La data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare. Perosoanele vizate sunt cele de peste 65 de ani. Pesoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.Şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare. Ţara noastră primeşte cota corespunzătoare din tranşele de vaccin livrate la nivelul Uniunii Europene.

Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare.  Perntru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie”, mai anunţă CNCAV.


Accesează: