Evenimentul Zilei > Actualitate > 200 de doze de vaccin au fost compromise la Cluj
200 de doze de vaccin au fost compromise la Cluj

200 de doze de vaccin au fost compromise la Cluj

200 de doze de vaccin nu mai pot fi folosite, din cauza unui frigider care nu a funcționat, după cum spun oficialii instituției.

200 de doze de vaccin contra coronavirusului au fost compromise. Evenimentul s-a petrecut la Cluj, la Institutul de Gastro-enterologie. Acolo unde vaccinurile s-ar fi deteriorat în frigiderul unde fuseseră depozitate. În aceste condiții, oamenii care erau programați la acest centru au fost trimiși în alte zone. Problema a fost provocată de un frigider despre care oficialii spun că nu era vechi și funcționa normal.

Doze de vaccin duse pe Apa Sâmbetei din cauza figiderului

„În urmă cu 10 zile, dimineață, în centrul de vaccinare, personalul a constatat că în frigider nu era temperatura corectă. Practic, un frigider care nu era nici măcar vechi a cedat peste noapte… 200 de doze de vaccin au fost compromise. Pacienții programați au fost redirecționați la alt centru și ulterior am fost aprovizionați cu alte doze”. A declarat Mihai Mleșnițe, directorul spitalului, pentru Digi 24.

Pe de altă parte, cel care conduce unitatea medicală respectivă a precizat că, în acest caz, niciunul dintre angajați nu poate fi găsit răspunzător. Pentru că procedurile au fost respectate și a fost vorba doar despre ghinion.

„Nu am cum să aplic sancțiuni personalului pentru un frigider care s-a stricat. Este un incident nefericit… Nu s-a încălcat nicio procedură”, a mai precizat directorul.

Greșeala unei asistente la Petroșani. 60 de doze compromise

O eroare umană s-a produs săptămâna trecută, la Petroșani. O asistentă comunitară a plasat greşit cele 10 flacoane într-un congelator şi nu într-un frigider. Astfel, 60 de doze nu au mai putut să fie folosite pentru persoanele programate la vaccin.

Asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiţi să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate, doar că acest lucru se desfăşoară cu întârziere”. A declarat Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara.