Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluri. Încercările Chinei de a acoperi scandalul coronavirusului
Dezvăluri. Încercările Chinei de a acoperi scandalul coronavirusului

Dezvăluri. Încercările Chinei de a acoperi scandalul coronavirusului

China, coronavirus, noi dezvăluiri. Un raport publicat de presa britanică aruncă în aer intențiile Chinei de a-și acoperi urmele.

China, coronavirus, noi dezvăluiri. Potrivit unui raport ajuns în posesia presei, epidemia de coronavirus a izbucnit în Wuhan cu trei luni mai devreme decât se credea până în prezent. Cercetătorii au examinat dosarele medicale care arată că pacienții au suferit o boală misterioasă asemănătoare pneumoniei încă din septembrie 2019. Această nouă dezvăluire a fost făcută de Mail on Sunday. 40 de pacienți au fost tratați de noua boală care seamănă cu Covid-19. Opt au murit în timpul tratamentului în spital, conform datelor.

Nu este primul raport care ridică aceste suspiciuni.

Guvernul chinez a declarat oficial că tratează zeci de cazuri pe 31 decembrie 2019, iar noul virus a fost identificat în câteva zile. Acesta a fost declarat ca fiind un nou virus de către Organizația Mondială a Sănătății de-abia pe 9 ianuarie 2020. Wuhan, un oraș cu peste 11 milioane de oameni, a fost închis pe 23 ianuarie, toate formele de transport fiind interzise. A fost numit Covid-19 – un acronim pentru coronavirus 2019 – de către OMS pe 11 februarie. Până acum au contractat Covid-19 și au murit peste 1,9 milioane de oameni.

China, coronavirus, noi dezvăluiri

Dar focarul ar fi putut localizat încă din 25 septembrie 2019, potrivit datelor spitalului. Epoch Times a adunat date care enumeră o serie de decese din cauza unei boli misterioase. Datele sunt cu trei luni înainte ca Covid-19 să fie descoperit oficial. Epoch Times este un ziar de limbă chineză cu sediul în SUA.

Primul caz ar fi fost tratat la un spital din Wuhan până la începutul lunii decembrie 2019, alături de alți nouă pacienți. Un alt spital al orașului ar fi înregistrat cinci decese cauzate de o nouă boală asemănătoare pneumoniei. Un pacient s-a îmbolnăvit la 1 octombrie și a murit la 3 noiembrie. Un alt spital din Wuhan ar fi raportat trei decese cauzate de o boală ciudată asemănătoare pneumoniei în octombrie și noiembrie 2019.

Gilles Demaneuf, un om de știință francez specializat în analizarea datelor, a fost mai prudent, spunând Mail on Sunday că datele arată „cazuri suspecte”. O distincție importantă față de ideea că ar fi cazuri de Covid-19 confirmate.

În Europa, Franța a anunțat prima moarte cu coronavirus în afara Asiei. Era un turist în vârstă de 80 de ani din China, care a murit la un spital din Paris. În Italia și Iran au apărut apoi focare înainte ca SUA să confirme prima sa moarte legată de Covid-19 pe 29 februarie.

Aceste noi dezvăluiri întăresc suspiciunile că autoritățile chineze au încercat să acopere pandemia. Din incompetență sau rea-voință. Nici nu mai contează…