Evenimentul Zilei > Social > Vaccinul Pfizer este performant contra noilor tulpini SARS-CoV-2. Anunțul BioNTech
Vaccinul Pfizer este performant contra noilor tulpini SARS-CoV-2. Anunțul BioNTech

Vaccinul Pfizer este performant contra noilor tulpini SARS-CoV-2. Anunțul BioNTech

Laboratorul german BioNTech a anunţat, luni, că mizează pe eficacitatea vaccinului său anti-COVID-19, dezvoltat împreună cu compania farmaceutică americană Pfizer, inclusiv împotriva noilor variante ale SARS-CoV-2.

BioNTech consideră că niciun studiu nu susţine în acest stadiu necesitatea unei noi formule a vaccinului său , relatează agenţiile AFP şi DPA, citate de Agerpres.

În prezent nu este necesară o adaptare a vaccinului la principalele variante emergente

”La ora actuală nimic nu indică faptul că o adaptare a actualului vaccin al BioNTech împotriva principalelor variante emergente identificate ar fi necesar”, a anunțat compania germană într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor sale financiare anuale.

Totuşi, BioNTech a menționat că pune la punct ”o strategie completă pentru a face faţă acestor variante dacă va fi nevoie în viitor”, și menţionează că într-o astfel de eventualitate a demarat din luna martie teste asupra unei versiuni modificate a vaccinului său. Această versiune este specifică noilor variante ale coronavirusului.

”Obiectivul acestui studiu este explorarea modalităţii de reglementare pe care BioNTech şi Pfizer ar urma-o dacă SARS-CoV-2 s-ar schimba suficient de mult încât să necesite actualizarea vaccinului”, mai explică laboratorul german. De asemenea, o  evaluare este în derulare pentru estimarea efectului unei eventuale a treia doze cu serul Pfizer/BioNTech (după prima doză şi rapel) la nivel de prelungire a imunităţii şi protecţiei împotriva variantelor coronavirusului.

BioNTech a dat lovitura cu vaccinul său. Profit de este 50% din cifra de afaceri

Directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat în aprilie că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficace împotriva variantei indiene a coronavirusului. Asocierea celor două companii farmaceutice a estimat initial, pentru anul în curs, o producţie de 2,5 miliarde de doze de vaccine. Aceasta urmează să crească la 3 miliarde de doze. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost livra,  până în prezent, în peste 90 de ţări.

Potrivit rezultatelor financiare publicate luni, BioNTech a obţinut în primul trimestru din 2021 un profit de 1,13 miliarde de euro, la o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, comparative cu cifra de afaceri de 27,7 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut.