Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaccinul anti-coronavirus în România. Cine primește primele doze
Vaccinul anti-coronavirus în România. Cine primește primele doze

Vaccinul anti-coronavirus în România. Cine primește primele doze

O tranșă mică de vaccinuri va ajunge în țara noastră până la finalul anului. Primele doze sunt pentru cadrele medicale.

În România, în perioada dintre Crăciun și Revelion vor ajunge primele vaccinuri anti-coronavirus. Este vorba despre o tranșă de 10.000 de unități, după cum a anunțat Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea. La începutul anului viitor, în luna ianuarie, vor ajunge alte 600.000 de doze.

Cine sunt primii destinatari

Din momentul în care va fi livrat, vaccinul poate fi administrat la un interval de o zi – două, a mai spus oficialul. „Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a afirmat Gheorghiță la Digi 24.

Oficialul a mai afirmat că BioNTech și Pfizer vor trimite în România o tranșă inițială de până în 10.000 de doze de vaccinuri, cu care pot fi vaccinați 5.000 de angajați ai spitalelor, în condițiile în care e nevoie de două doze pentru imunizare.

600.000 de doze destinate unui număr de 300.000 de persoane

Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE, însă din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, conform președintelui Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea.

„Armata va avea un rol esențial în rolul campaniei de vaccinare și contra acestei pandemii, campanie care va debuta nu peste mult timp”, a spus președintele Klaus Iohannis, marți, legat de campania de vaccinare. El a participat la evenimentul în cadrul căruia generalul Nicolae Ciucă a fost premiat de de către SUA.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: