Evenimentul Zilei > Social > Vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, în linie dreaptă. EMA dă liber la Pfizer. Când începe inocularea
Vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, în linie dreaptă. EMA dă liber la Pfizer. Când începe inocularea

Vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, în linie dreaptă. EMA dă liber la Pfizer. Când începe inocularea

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE recomandă vaccinul Pfizer ca primul vaccin împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani din Europa.

Agenția Europeană pentru Medicamente: Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani ar putea fi vaccinați începând chiar din luna decembrie. Vaccinul Pfizer-BioNTech va fi administrat în două doze de 10 micrograme, la intervale de trei săptămâni, sub formă de injecție în partea superioară a brațului, informează Agenția Europeană pentru Medicamente. Dozele de vaccin pentru adulți conțin 30 de micrograme.

EMA a recomandat joi utilizarea vaccinului COVID-19 de la Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani

Aprobarea finală revine Comisiei Europene, care urmează de obicei recomandările EMA. Vaccinul a fost aprobat în UE pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste din decembrie 2020 și pentru tinerii cu vârsta între 12 și 15 ani din luna mai a acestui an.

Recomandarea vine pe măsură ce Europa este din nou epicentrul pandemiei, reprezentând aproximativ jumătate din cazurile noi și decesele.

Companiile au spus că vaccinul lor, care se numește Comirnaty, a arătat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.  „Beneficiile Comirnaty la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani depășesc riscurile, în special la cei cu afecțiuni care cresc riscul de COVID-19 sever”, a spus EMA .

Comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat pe Twitter că este „clar că vaccinul BioNTech-Pfizer este sigur și eficient pentru copiii mici și le poate oferi protecție suplimentară”.

Țările din UE nu vor putea începe să distribuie vaccinurile copiilor mici până luna viitoare

Prima din versiunea pediatrică cu doză mică va fi livrată pe 20 decembrie, a declarat joi un purtător de cuvânt al BioNTech.

UE se alătură unui număr tot mai mare de țări, inclusiv SUA , Canada, Israel, China și Arabia Saudită, care au aprobat vaccinuri pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani și mai mici.

Zeci de milioane de copii din această grupă de vârstă vor fi eligibili pentru vaccinare în UE. Germania va primi 2,4 milioane de doze cu primul transport, suficiente pentru a inocula aproximativ jumătate din copiii țării cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a spus purtătorul de cuvânt al BioNTech.

Pentru vaccinurile pediatrice, autoritatea de reglementare din SUA a autorizat o nouă versiune a vaccinului, care utilizează un nou tampon și le permite să fie păstrate în frigidere până la 10 săptămâni, informează businessinsider.