Medicii avertizează: O nouă variantă Covid cu „32 de mutații oribile” atacă. Profilul mutațiilor, „cu adevărat îngrozitoare”

Medicii avertizează: O nouă variantă Covid cu „32 de mutații oribile” atacă. Profilul mutațiilor, „cu adevărat îngrozitoare” Sursa: Pixabay

O nouă variantă Covid cu „32 de mutații oribile”, care ar putea fenta vaccinurile actuale, a fost găsită în trei țări şi începe să se răspândească.

În timp ce lumea se află în plina pandemie cu valul 4 şi 5, virologii au descoperit o nouă tulpină care are 32 de mutații. Pare a fi o ramură a unei variante mai vechi numită B.1.1 și a fost găsită în Africa de Sud, Botswana și Hong Kong.

Doar zece cazuri ale noii variante au fost găsite până acum, dar experții spun că ar putea fi mai multe care nu au fost încă identificate. Infecția din Hong Kong a fost de la o persoană care călătorirea din Africa de Sud - stârnind temeri că ar putea fi luată din altă parte.

Dr. Tom Peacock, virolog: Este prima dată când văd două mutații particulare într-o singură variantă

Dr. Tom Peacock, virolog la Imperial College, a scris despre descoperire – spunând că este prima dată când vede două mutații particulare într-o singură variantă. Expertul a descris profilul de mutație al coronavirusului drept „cu adevărat îngrozitor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a adăugat:  „De asemenea, lungimea extrem de lungă a ramurilor și cantitatea incredibil de mare de mutații în vârf sugerează că acest lucru ar putea fi o adevărată îngrijorare. Ar trebui monitorizată foarte atent din cauza acestui profil de vârf îngrozitor”, mai spune expertul. Variante noi se găsesc destul de des și, de cele mai multe ori, nu se răspândesc într-un grup de cazuri. Dacă se află într-o țară cu o variantă mai dominantă, se pot stinge rapid.

Dr. Meera Chand, director la UKHSA, a declarat: Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, în parteneriat cu organisme științifice de pe tot globul, monitorizează constant starea variantelor SARS-CoV-2 pe măsură ce acestea apar și se dezvoltă la nivel mondial. „Orice variante care prezintă dovezi de răspândire sunt evaluate rapid.”

Un purtător de cuvânt al UKSHA a spus că monitorizează și investighează această variantă specială

Noua variantă apare după ce rapoartele despre super-dominantele Delta s-ar putea muta în auto-extincție. Şi deja a făcut-o deja într-o parte a lumii, susțin oamenii de știință. Japonia înregistrează 140 de cazuri nesemnificative pe zi, în ciuda faptului că era plină de tulpina Delta în urmă cu doar trei luni.

Japonia a îndurat cel mai mare val de Covid la sfârșitul verii, cu un vârf de cazuri de aproximativ 23.000 pe zi în august. Dar valul s-a oprit brusc și a dispărut aproape complet, capitala Tokyo înregistrând vineri doar 16 cazuri noi.

O echipă de experți în genetică din Japonia a teoretizat că scăderea bruscă a coronavirusului se datorează faptului că Delta a avut grijă de dispariția sa prin mutații. Delta era deja mult mai transmisibilă decât tulpina originală a virusului „Wuhan” - China - de la sfârșitul anului 2019. Și... s-a dovedit că alte variații ale Delta provoacă mai puține simptome sau deloc, poartă mutații care scapă de imunitate şi se răspândesc și mai rapid, relatează thesun.