Evenimentul ZileiActualitateOMS vine cu cel mai necruțător anunț. Cum va reacționa omenirea la aflarea acestei știri bombă

OMS vine cu cel mai necruțător anunț. Cum va reacționa omenirea la aflarea acestei știri bombă

OMS vine cu cel mai necruțător anunț. Cum va reacționa omenirea la aflarea acestei știri bombă
OMS spune că este timpul ca țările să aibă „dezbateri sănătoase” despre vaccinarea obligatorie deoarece încă o jumătate de milion de decese ar putea fi înregistrate până la începutul lui 2022-

Robb Butler, director executiv pentru OMS Europa, a declarat pentru Sky News: „Vaccinarea obligatorie e posibilă. Ţările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19”.

Butler a spus că doar 54% din populația celor 53 de state membre ale regiunii Europa OMS este vaccinată, „deci mai sunt atât de multe de făcut. Nu suntem încă acolo”.

Ţările UE ar trebui să ia în considerare implementarea vaccinării obligatorii împotriva Covid

Este declarația șoc făcută miercuri de directorul OMS Europa. Robb Butler susţine că deşi „vaccinul nu creşte de fiecare dată absorbţia”, ţările ar trebui să se gândească la această problemă.

Afirmaţia apare în condiţiile în care oficiali din mai multe ţări europene au vorbit despre vaccinarea obligatorie ca soluţie pentru oprirea pandemiei.

Robb Butler mai spune că mandatele ar putea veni în detrimentul „încrederii şi incluziunii sociale”, dar insistă pentru lansarea unei largi dezbateri.

Robb Butler,: „Se pare că vom avea un sezon îngrijorător în faţă”

„Credem că este timpul să avem această conversaţie atât dintr-o perspectivă individuală, cât şi bazată pe populaţie. Este o dezbatere sănătoasă”, a explicat Butler.

Butler a mai subliniat un studiu de săptămâna trecută BMJ a sugerat că 53% din transmitere a fost prevenită prin folosirea măștii. El a spus că doar 48% din populația de pe continent folosea măști.

„Dacă vedem o creștere în folosirea măştii, vom vedea o reducere a cazurilor și a deceselor”, a spus el. „Dacă am vedea 95% folosire universală a măștilor, putem proiecta că am putea salva aproximativ 160.000 de vieți în Europa”, a mai spus șeful OMS Europa.

Este „alarmat” în timp ce Europa se luptă cu un nou val de virus

Încă o jumătate de milion de decese ar putea fi înregistrate până la începutul lui 2022 dacă nu sunt luate măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului mortal, a avertizat el.

„Tocmai am depășit, din păcate, pragul de 1,5 milioane de morți săptămâna trecută”, a spus el. „Dacă continuăm pe cursul actual, proiectăm încă 500.000 de decese până în primăvara anului viitor. E chiar îngrijorător, a mai spus Butler.

În concluzie, Butler cere ca fiecare cetăţean european să fie obligat să se vaccineze, deși tot el spune că nu vaccinul este rezolvarea, ci masca, şi protecția.

Robb Butler, director executiv pentru OMS Europa, contrazis de un mare expert în sănătate

Şeful OMS Europa este contrazis de Anthony Costello, profesor în sănătate publică de la universitatea din Londra. Acesta a spus că măsura va fi respinsă de mulţi oameni şi ar putea provoca revolte. Costello a adăugat faptul că numărul cazurilor COVID în Europa este în creştere deoarece nu toţi oamenii poartă mască de protecţie.


Accesează: