Evenimentul ZileiActualitatePatriarhul Daniel a făcut marele anunț: ”M-am vaccinat, gata”

Patriarhul Daniel a făcut marele anunț: ”M-am vaccinat, gata”

Patriarhul Daniel a făcut marele anunț: ”M-am vaccinat, gata”
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a confirmat faptul că s-a vaccinat anti-Covid. Dar nu a dorit să spună ce vaccin a primit.

Astăzi, 24 noiembrie 2021, după ședința comună solemnă din Parlament dedicată Zilei Naționale a României -1 Decembrie, Patriarhul Daniel a confirmat că s-a vaccinat anti-Covid-19.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a confirmat, miercuri, după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Patriarhul Daniel a făcut declarația la Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale. ”Să urmeze sfatul medicilor fiecare credincios”, a spus Patriarhul Daniel când a fost întrebat de ziariști ce mesaj le transmite credincioșilor din România.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a refuzat să spună mai multe despre vaccinul pe care l-a făcut afirmând că e vorba de date confidențiale.

Patriarhul Daniel, după ședința solemnă din Parlament, a recunoscut că s-a vaccinat anti-COVID

Imediat după ce a ieșit de la ședința solemnă la care a participat Patriarhul Daniel, întrerbat de jurnaliști dacă s-a vaccinat, Patriarful a recunoscut că s-a vaccinat anti-Covid cum ambele doze, dar nu dorește să ofere mai multe informații, întrucât acestea sunt confidențiale, evident că se referirea la serul cu care acesta s-a imunizat.

”Sigur, m-am vaccinat, gata!”, a spus Patriarhul Daniel. ”Toate datele sunt confidențiale”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat astăzi într-un mesaj oficial că ”Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat”.

Şi continuă: ”Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a mai spus Bănescu.

Reamintim că Patriarhul Daniel declarase că  nu se va vaccina din motive de sănătate.

Patriarhul Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său şi care a reflectat la caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum şi la faptul că acesta este un drept, nu o obligaţie, a transmis luni purtătorul de cuvânt al Patriarhiei , în contextul în care vicepremierul de atunci Dan Barna ceruse implicarea Bisericii pentru a accelera campania de vaccinare, ajunsă într-un punct mort.

 


Accesează: