Agenția de presă a Patriarhiei Române, Basilica, a făcut public demersul unui tânăr român care l-a impresionat profund pe Patriarhul Daniel. Preafericitul a primit nenumărate mesaje de urări de bine cu ocazia aniversării împlinirii vârstei de 70 de ani (pe 22 iulie – n.r.), însă unul dintre ele s-a remarcat prin originalitate.

Cum arată cadoul tânărului pentru Patriarhul Daniel

Cristian Leana, tânărul cunoscut drept Domnu’ Puzzle, care s-a remarcat și la emisiunea Românii au Talent, l-a impresionat profund pe Preafericitul Daniel. Acesta i-a transmis urări de bine cu ocazia zilei de naștere a Patriarhului, dar a împărtășit și portretul pe care l-a realizat sub formă de puzzle și la care a utilizat peste 700 de cuburi Rubik.

„Mulţi ani binecuvântaţi! Doamne ajută să iasă bine şi să nu fie nicio problemă”, i-a urat Cristian Leana Patriarhului României.

Întregul demers a durat aproape șapte ore, iar Cristian Lenea l-a înregistrat și l-a postat pe contul său de YouTube. Modelul după care a lucrat tânărul a fost o fotografie marca basilica.ro. Nu este prima dată când bărbatul a realizat portrete ale înaltelor fețe bisericești. Prin aceeași tehnică, au fost realizate și portretele Arhiepiscopului Teodosie şi al Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Mare sărbătoare în Biserica Ortodoxă Română

Cel de-al şaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române va sărbători, pe 22 iulie, o zi cu totul specială. Patriarhia a anunțat cum își va sărbători Preafericitul Daniel atât ziua de nume, a Sfântului Proroc Ilie, cât și ziua de naștere.

Sfânta liturghie a fost realizată marți, 20 iulie, în ziua de cinstire a Sfântului Proroc Ilie, în paraclisul cu acelaşi hram din reşedinţa patriarhală.

Miercuri, 21 iulie, va fi susținută slujba de Te Deum și ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la palatul Patriarhiei.

Cum va fi sărbătorit liderul Bisericii Ortodoxe Române. Unde va avea loc slujba specială de mulțumire

Pe 22 iulie, ziua de naștere a Patriarhului Daniel, la altarul de vară al Catedralei Patriarhale va avea loc o slujbă specială de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni. La finalul slujbei, se va da citire actului aniversar al Sfântului Sinod.

După aceste momente speciale, în sala Auga Magna din Palatul Patriarhei va avea loc un moment aniversar. Autoritățile statului român îi vor transmite diverse mesaje Preafericitului Daniel.

În încheierea aniversării Patriarhului Daniel, vor fi prezentate volum şi un film aniversar.