Ce se întâmplă cu Patriarhul Daniel? Eveniment istoric în Biserica Ortodoxă Română

Ce se întâmplă cu Patriarhul Daniel? Eveniment istoric în Biserica Ortodoxă Română

Biserica Ortodoxă Română a făcut un anunț care îl vizează pe Patriarhul Daniel

Biserica Ortodoxă Română a anunțat un eveniment important care se referă la Preafericitul Părinte Daniel. Mai exact, așa cum a anunțat Patriarhia Română, miercuri, 30 septembrie 2020, Biserica Ortodoxă Română aniversează 13 de ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

Cu acest prilej, de la ora 9.00, se va săvârşi Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală, iar la ora 11.00 va fi oficiată slujba de Te Deum, ca mulţumire plină de recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 13 ani de slujire patriarhală.

Salariul din România vs. salarii în UE. Ca la noi la nimeni! Pe cine mai surprinde?

Răsturnare de situația la ANM. România, lovită de un val de aer polar. Vom tremura!

La această ceremonie vor participa membrii Sfântului Sinod, membrii Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, personalităţi ale vieţii publice şi culturale.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, la ora 12.00, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, se va desfășura un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice.

Patriarhul Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Cioboteaa fost ales de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007, fiind înscăunat în această demnitate la 30 septembrie 2007.

S-a născut la data de 22 iulie 1951, în satul Dobrești din comuna Bara , județul Timiș, ca al treilea copil în familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea.

PF Daniel a fost Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și este și fondatorul a numeroase instituții dintre care amintim: Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, Seminarele Teologice Ortodoxe de la Mănăstirea Agapia, Botoșani, Dorohoi, Iași și Piatra Neamț, Academia Laică „Sf. Ioan de la Neamț”, Mănăstirea Neamț, Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastru”-Durău, Institutul Ecumenic „Sf. Nicolae”-Iași, Centrul de Conservare și Restaurare a Patrimoniului Religios „Resurrectio”, Centrul de educație și informare medicală Providența II - 2002, Institutul social-caritativ Diaconia - 2003, și altele.