Alertă în Europa! Al 5-lea val de COVID-19 lovește cu viteza „fulgerului”

Alertă în Europa! Al 5-lea val de COVID-19 lovește cu viteza „fulgerului” Sursa: Pixabay

Al cincilea val de infecții cu coronavirus creşte în Europa într-un ritm alarmant. Iar Franța a raportat noi cazuri zilnice de COVID-19. Aproape dublu numărul infecţiilor în ultima săptămână.

Media pe șapte zile a cazurilor noi a ajuns sâmbătă la 17.153, în creștere față de 9.458 cu o săptămână mai devreme, potrivit autorităților sanitare din Franţa. Vorbim de o creștere de 81%.

„Al cincilea val începe cu viteza fulgerului”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabrial Attal. Cea mai recentă creștere de șapte zile este de trei ori creșterea medie a cazurilor înregistrate în ultimele trei săptămâni, indicând o accelerare exponențială a infecțiilor.

Franța intră în al 5-lea val deşi populaţia este vaccinată într-un număr mare. explozie de cazuri în Germania, decese în Rusia aproape de un nivel record

Franța se află la începutul celui de-al cincilea val al epidemiei de coronavirus, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Olivier Veran, deoarece ministerul său a înregistrat 11 883 de cazuri noi, a doua zi consecutiv, cu un număr de cazuri noi de peste 10 000.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mai multe țări vecine se află deja într-un al cincilea val al epidemiei de Covid. Iar cu ceea ce ne confruntăm în Franța arată clar că este începutul unui al cincilea val”, a spus Veran la televiziunea TF1, adăugând că circulația virusului se accelerează.

Deocamdată, creșterea numărului de infecții nu a condus la un aflux masiv de pacienți cu COVID-19 în spitale, autoritățile atribuind numărul limitat de pacienți de terapie intensivă ratei mari de vaccinări din Franța, care par foarte eficiente împotriva celor mai periculoase forme de COVID. -19.

Sâmbătă, spitalele au raportat un total de 7.974 de pacienți cu COVID-19, dintre care 1.333 în terapie intensiv

Cifra se compară cu 6.500 și, respectiv, 1.000, faţă de luna trecută. „Există o creștere foarte puternică a infecțiilor, dar știm și că în Franța avem o acoperire foarte mare de vaccinare”, a spus el. „Se pare că suntem înaintea vecinilor noștri în ceea ce privește injecțiile de rapel”.

Introducerea de către Franța a unui permis de sănătate înaintea altor țări în vară a ajutat, de asemenea, la ținerea sub control a infecțiilor cu coronavirus, a spus el.

Certificatul de sănătate, cerut în restaurantele, cafenelele și multe locații culturale franceze, atestă că o persoană este complet vaccinată, s-a vindecat recent de COVID-19 sau a fost testată negativ pentru virus, informează thehindu.com.