Evenimentul Zilei > Social > Vaccinarea „prioritară” a personalului din învățământ. Sunt necesare 60.000 de doze de vaccin
Vaccinarea „prioritară” a personalului din învățământ. Sunt necesare 60.000 de doze de vaccin

Vaccinarea „prioritară” a personalului din învățământ. Sunt necesare 60.000 de doze de vaccin

Ministerul Educației anunță că sunt necesare 60.000 de doze de vaccin anti-COVID pentru personalul din învățământ. Vaccinarea „prioritară” se va face în centre dedicate - organizarea de echipe mobile.

Vaccinare „prioritară” a personalului din învățământ. Astfel, Ministerul Educaţiei a transmis miercuri către Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) datele necesare demarării activităţii de vaccinare „prioritară” a personalului din învățământ în centre dedicate (prin organizarea de echipe mobile).

Ministerul Educației a transmis către CNCAV necesarul de doze

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324.  Numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622.

Ministerul Educaţiei precizează că a comunicat către CNCAV necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă şi județe. Lista celor 42 de locaţii destinate procesului de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar (personal din creşe şi grădiniţe, personalul didactic din învățământul primar, gimnazial, liceal. Și nu în ultimul rând, lista persoanelor de contact responsabile (inspectori şcolari generali).

De asemenea, Ministerul Educaţiei a mai transmis şi lista celor 20 de locaţii, pe fiecare centru universitar, destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învățământul universitar şi persoanele de contact responsabile.

Vaccinarea „prioritară” a personalului din învățământ. Personalul din învățământ va fi vaccinat de echipe mobile

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că personalul din învăţământ va fi vaccinat cu ajutorul echipelor mobile. Acestea vor vaccina cadrele didactice la sediile judeţene ale Casei Corpului Didactic şi în centrele de vaccinare din universităţi.

„Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Scenariul nu este definitivat, probabil locaţia în care se va face vaccinarea va fi în casa corpului didactic din fiecare judeţ, unde se asigură vaccinarea personalului din sistemul de învăţământ preuniversitar şi respectiv în centrele de vaccinare organizate în cadrul universutăţilor, în spaţiile universităţilor. La sfârșitul acestei săptămâni vom lua decizia în baza informaţiilor primite de la Ministerul Educaţiei”, a declarat miercuri Valeriu Gheorghiţă.