Evenimentul Zilei > Social > Vacanțele exotice, la mare căutare de români! La ce preț ajunge un sejur de sărbători
Vacanțele exotice, la mare căutare de români! La ce preț ajunge un sejur de sărbători

Vacanțele exotice, la mare căutare de români! La ce preț ajunge un sejur de sărbători

Maldive și Zanzibar sunt cele mai căutate locații pentru o vacanță de neuitat! Românii au uitat de locurile de vis din Maramureș sau Bucovina și au ales o excursie în țările calde. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un concediu de vis.

De ani buni, românii aleg să își petreacă Sărbătorile de iarnă în locații exotice, departe de tradițiile din România. Preferă plajele sălbatice și căldura, iar sarmalele, colindul și bradul de Crăciun au rămas doar o amintire.

Crăciunul sau Revelionul era sărbătorit alături de prieteni și familie, iar o țuică sau o bucată de șorici erau delicii greu de refuzat. Românii preferă să plece din țara natală și să se răsfețe cu un Gin Tonic, Aperol sau cu fructele de mare din locația aleasă.

Cați bani scot din buzunar românii?

Mulți români au uitat de COVID-19 și au ales să își organizeze din timp o vacanță de neuitat în zone îndepărtate. Agențiile de turism sunt în extaz după ce au avut o mulțime de cereri pentru pachetele exotice.

Maldive și Zanzibar au fost cele mai alese destinații după ce pandemia a schimbat toată atmosfera unei vacanțe reușite. Mii de români au călătorit în aceste două locații, iar avioanele au fost pline în fiecare zi.
Cele mai căutate locații pentru Revelion și Crăciun sunt Antilele Olandeze, Cuba, Mexic, Capul Verde, Egipt, Caraibele sau destinații din Golful Arabiei, Dubai și Abu Dhabi.

Țările exotice au ales să își deschidă granițele, fiind destinații care trăiesc doar din turism. Așa că turiștii au ales să uite de măsurile împotriva COVID-19 din țară și să fugă în locuri cu foarte puține infectări. Un alt motiv este că țările respective nu îți impun carantină .

Barbados, Cambodgia, Cuba sau Thailanda și-au deschis porțile în această lună.

Thailanda a declarat că se așteaptă ca turiștii să cheltuiască suma de 30 de miliarde de dolari, iar anul acesta sunt așteptați milioane de oameni.

„Pentru 7 nopți de cazare, hotel ultra all inclusive, masă festivă de Revelion, bilet de avion cu taxe incluse, discutăm despre o mie de euro, în Egipt sau Turcia. Distanța crește și prețul.

De exemplu, în Maldive, cam trei mii de euro , dar e posibil să se ajungă și mai sus pentru noaptea dintre ani. Pachetele sunt flexibile, adică pot fi anulate fără costuri foarte mari într-o marjă de timp acceptabilă și de hotel”, a spus Alina Morea pentru FANATIK.

Românii nu mai preferă să rămână în țara natală de sărbători pentru că responsabilii hotelieri nu le garantează cluburi și distracție. Mai multe locații de vis din România pierd teren din cauza restricțiilor impuse de autorități.

„Am mai zis lucrul acesta, în țară legea era făcută de înțelegerea directă între proprietar și turist. Acum, e dificil și pentru omul ăla care oferă. De exemplu, Maramureș sau Bucovină,  aici discutăm despre un pachet întreg.

Mese festive, tăiat de porc, colindători și toate cele. Ce să facă acum un proprietar care deține o asemenea afacere? Pe unde să o apuce? Ce să ofere, cât să dea înapoi? Taie porcul, nu taie porcul, îl cumpără, nu-l cumpără?”, a mai zis Alina Morea.