Ministrul Turismului din Maldive a propus o măsură pentru ca turiștii să poată să revină în vacanțe în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.
Insulele Maldive au găsit o soluție pentru turiștii care vor să meargă în vacanța în ciuda pandemiei de coronavirus. Ministrul Turismului din arhipelag a propus posibilitatea vaccinătii turiștilor pentru a putea facilita vacanțele, lucru care cântărește mult la economia insulelor.
Condiția pusă turiștilor care vor vrea să se vaccineze în arhipelag este să petreacă un sejur sufucient de lung pentru a acoperi data în care va fi executat rapelul.
"Turismul de vaccinare este o viziune a preşedintelui ţării, Ibrahim Mohamed Solih. Preconizăm să-l implementăm după modelul turismului medical", a declarat ministrul turismului, Abdulla Mausoom.
"Programa 3V: vizită, vaccin, vacanţă" va fi lansat când toţi locuitorii din Maldive, cu o populaţie de 540.000 de persoane, vor fi complet vaccinaţi", a spus el.
Ministrul a explicat că turiştii vor putea alege vaccinul pe care îl preferă, dintre cele disponibile în ţară şi să rămână în arhipelag până vor primi a doua doză.
"Complexele noastre hoteliere sunt perfect sigure pentru vaccinare. Turiştii pot rămâne între cinci şi opt săptămâni pentru a primi a doua doză, sau pot pleca şi să se întoarcă apoi pentru rapel", a precizat Maussom.
Vaccin în Insulele Maldive
Ministerul Turismul din arhipelag speră ca între timp să se rezolve criza de vaccinuri pentru a putea da undă verde acestui plan.
Insulele Maldive utilizează vaccinul Covishield, serul produs de Oxford în colaborare cu laboratorul anglo-suedez AstraZeneca şi cel elaborat de Institutul Serum din India (SII).
Arhipelagul administrează şi doze importate de la laboratorul chinez Sinopharm şi Pfizer.
În total, 40.230 de persoane din Maldive au fost complet imunizate, în timp ce 280.000 de localnici (52% din populaţie) şi de expatriaţi au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.
De la începerea pandemiei, ţara a înregistrat 26.000 de contagieri şi 70 de decese asociate noului coronavirus.
Grecia dă drumul la turism
Și Grecia se pregăteşte să îşi deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai, însă guvernul şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a deschide din această săptămână frontierele pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare.
În afară de carantina de şapte zile obligatorie până acum, turiştii care ajung în prezent în Grecia trebuie să arate un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore. Numai turiştii israelieni care sunt vaccinaţi nu sunt supuşi acestor obligaţii, în urma unui acord bilateral.