Evenimentul Zilei > International > Dalai Lama s-a vaccinat împotriva Covid-19. Ce mesaj a transmis omenirii
Dalai Lama s-a vaccinat împotriva Covid-19. Ce mesaj a transmis omenirii

Dalai Lama s-a vaccinat împotriva Covid-19. Ce mesaj a transmis omenirii

Faimosul lider spiritual al tibetanilor, Dalai Lama, a făcut prima doză din vaccinul anti-COVID-19. Laureatul Premiului Nobel pentru Pace a îndemnat ca oamenii să aibă curaj și să se imunizeze.

Dalai Lama s-a vaccinat împotriva Covid-19! Liderul spiritual tibetan Dalai Lama s-a vaccinat împotriva Covid-19 la un spital din orașul indian Dharamsala. Ulterior a fost ținut sub observație timp de o jumătate de oră, relatează The Guardian. După primirea primei doze, liderul spiritual al tibetanilor (85 ani) a făcut și un apel public ca oamenii să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

„Pentru a preveni unele situaţii serioase, faceţi această injecţie. Este de foarte mare ajutor. Vreau să împărtăşesc cu voi – mai mulţi oameni, ar trebui să aibă curaj să facă această injecţie”.

Dalai Lama a cerut să fie vaccinat ca un om obișnuit

Potrivit Dr GD Gupta de la spitalul Zonal, Dalai Lama a solicitat să fie vaccinat ca un om obișnuit, fără să i se ofere un statut special. Liderul spiritual s-a vaccinat cu Covishield, o versiune a vaccinului Oxford/AstraZeneca, produsă de Institutul pentru.Seruri din India.

Citește și: Dalai lama îngrijorat de două probleme care presează omenirea. Ne amenință pe toți

 

Anterior administraţia tibetană solicitase guvernului central să ia măsuri pentru vaccinarea faimosului militant pentru pace. Până acum, au fost raportate aproape 1000 de decese în provincia tibetană.

India, ţară cu peste 1,3 miliarde de locuitori, a înregistrat peste 11 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi mai mult de 157.000 de decese asociate. În a doua cea mai afectată ţără din lume, după SUA, campania de vaccinare a început în ianuarie. După lucrătorii sanitari şi cei din prima linie, din luna martie au început să fie imunizate şi persoanele vârstnice, precum şi cele cu probleme severe de sănătate.

Un mentor al secolului 20. „Dialog şi nu confruntare” este motto-ul său

Dalai Lama s-a stabilit în Dharmsala în 1959, după ce a plecat din Tibet în urma unei revolte împotriva conducerii chineze care a eșuat. Beijingul nu recunoaşte guvernul tibetan aflat în exil, acuzându-l pe Dalai Lama că încearcă să separe Tibetul de China.

Această învinuire a fost mereu negată de liderul spiritual. Acesta spune că militează pentru autonomia şi protecţia substanţiala ale culturii budiste native a regiunii. El a subliniat constant că nu doreşte o separare a Tibetului de China, ci doar ca tibetanii să poată trăi în pace alături de chinezi. Potrivit DW, „Dialog şi nu confruntare” este motto-ul celui de-al 14-lea Dalai Lama. În 1989 a primit Premiul Nobel pentru Pace.

Sursa: The Guardian