Evenimentul Zilei > International > Va candida Joe Biden pentru un al doilea mandat? „Mă tem că nu poate face decât unui singur termen”
Va candida Joe Biden pentru un al doilea mandat? „Mă tem că nu poate face decât unui singur termen”

Va candida Joe Biden pentru un al doilea mandat? „Mă tem că nu poate face decât unui singur termen”

Joe Biden ar putea ocupa funcția de președinte un singur mandat. Asta cred majoritatea americanilor.

Va candida sau nu Joe Biden la alegerile prezidențiale din 2024? Un sondaj publicat miercuri de Universitatea Quinnipiac a scos la iveală faptul că 54 la sută dintre americani consideră că președintele Biden nu va candida pentru a fi reales 2024. Doar o treime dintre cei chestionați cred că Biden va intra în următoarea campanie electorală.

Trei sferturi dintre republicani cred că vor scăpa de Joe Biden în 2024

Că Biden va renunța la funcția de președinte în 2024 susțin trei sferturi dintre alegătorii republicani și majoritatea celor independenți. În tabăra democraților, părerile sunt împărțite. 41% spun că Biden va solicita să fie reales, în vrerme ce 45% nu sunt de acord.

Unul dintre democrații convinși că Biden nu va mai candida este John Maa, un membru al comitetului de finanțe democrat, care este chirurg de profesie.

„Am unele îngrijorări cu privire la stresul și anxietatea zilnică pentru cineva de vârsta lui”

Maa a declarat pentru The Atlantic că sănătatea și vârsta l-ar putea limita pe Biden la un termen sau chiar mai puțin.
„Îmi fac griji că nu va putea, din motive de sănătate, să-și ducă mandatul până în 2024.
În calitate de medic, am unele îngrijorări cu privire la stresul și anxietatea zilnică pentru cineva de vârsta lui. Această slujbă îți suge viața dacă ești chiar cu 30 de ani mai tânăr decât el”.

Politico a vorbit cu mai mulți lideri ai Partidului Democrat în 2019. Ei au sugerat că Biden va candida pemtru un singur mandat – dar nu va admite public acest lucru public, dar și momentele sale de confuzie, au apărut, de asemenea, speculații că vicepreședintele său,Kamala Harris, ar putea intra în turul prezidențial în 2024.

Un strateg politic care a fost în contact cu cei mai apropiați consilieri ai lui Biden a spus că fostul vicepreședinte este „prea bătrân” pentru a conduce țara mai mult de patru ani., scrie ziarul britanic Daily Express.