Recentele gafe ale lui Joe Biden, președintele SUA au născut reacții în Congresul SUA. Ronny Jackson i-a spus joi la Fox News lui Sean Hannity că a pus în circulație o scrisoare printre colegii din Camera Reprezentanților care cere un examen de aptitudini cognitive imediat. A făcut acest gest deoarece crede că Joe Biden „nu este apt din punct de vedere fizic sau cognitiv pentru a fi președintele nostru”.

Peste o duzină de republicani au semnat scrisoarea, inclusiv congressmanii Brian Babin, Pat Fallon, Bob Gibbs și Jeff Duncan. „Nu mai putem sta nepăsători”, a declarat Jackson pentru Hannity, joi, potrivit Fox News. „Trebuie să știm că putem avea încredere în președintele nostru și trebuie să știm că el este responsabil de ceea ce se întâmplă și că altcineva nu-i trage corzile, din culise. Pentru că așa arată acum.”

Ronny Jackson a criticat, de asemenea, performanța lui Biden în străinătate cu liderii mondiali la summitul G7 din această săptămână, numind-o „jenantă”. Congresmanul din Texas a postat mai târziu pe Twitter pentru a spune că i-a trimis scrisoarea lui Biden; actualului medic de la Casa Albă, Kevin O’Connor; și dr. Anthony Fauci, care este consilierul medical principal al lui Biden.

Biden, în vârstă de 78 de ani, a făcut istorie anul acesta devenind cel mai vechi președinte al națiunii

Oficialii Casei Albe au declarat luna trecută că președintele era programat să susțină un examen fizic anual „la sfârșitul acestui an” și va pune rezultatele la dispoziția publicului, potrivit The Hill.

Jackson s-a alăturat echipei medicale de la Casa Albă în timpul administrației George W. Bush. El a fost promovat pentru a fi medicul de top de la Casa Albă în timpul administrației Obama și a îndeplinit acest rol din 2012 până în 2018. Jackson a apărut ulterior pentru un interviu în care a spus că va amesteca conopida în piureul de cartofi al lui Trump într-o încercare subtilă de a-l determina să mănânce mai multe legume.

În martie, un raport al inspectorului general al Pentagonului a concluzionat că Jackson, în timp ce lucra în Casa Albă, a făcut observații sexuale despre o femeie, a abuzat verbal de subordonați și a băut la locul de muncă.

Jackson, care reprezintă acum al 13-lea district al Congresului din Texas, a fost unul dintre cei 14 republicani din Cameră care au votat împotriva legislației săptămâna aceasta pentru a stabili Juneteenth ca o sărbătoare federală care comemorează sfârșitul sclaviei în SUA. Biden a semnat legislația în lege joi.

Gafele lui Biden

EvZ: „Președintele Biden s-a făcut de râs la Summitul G-7 când a încercat să-l corecteze pe premierul britanic Boris Johnson pentru că nu l-a prezentat pe „președintele Africii de Sud” – chiar dacă Johnson făcuse deja acest lucru, spunându-i pe nume. După ce a menționat cum demnitarii invitați au adus „o vreme destul de spectaculoasă cu ei”, Johnson l-a prezentat președintele indian Narendra Modi, președintele sud-african Cyril Ramaphosa și președintele sud-coreean Moon Jae-in.

În acel moment, Biden – așezat între Johnson și președintele francez Emmanuel Macron – a intervenit. „Și președintele Africii de Sud”, a spus Biden, în vârstă de 78 de ani, în timp ce arăta spre locul acestuia de la masă.

Aparent surprins, Johnson a spus: „Și, și, și președintele Africii de Sud … așa cum am spus mai devreme”. „A, ai făcut-o?” a spus Biden, uitându-se nedumerit. „Am făcut-o … sigur am făcut-o”, a spus Johnson.

Cei din jurul mesei au început apoi să râdă și Macron s-a întors spre Ramaphosa: – Cyril primești o mențiune de două ori, spuse el. Biden a crezut în mod greșit că președintele sud-african Cyril Ramaphosa a fost omis în timpul introducerii la summit.

Cum a confundat Siria cu Libia

Și o conferință de presă de duminică la Aeroportul Cornwall Newquay a fost marcată de mai multe gafe tip Biden, inclusiv menționări repetate asupra programul internațional de distribuire a vaccinului COVAX sub numele de „COVID” – pe care Casa Albă a corectat-o, folosind paranteze, în transcrierea oficială a evenimentului.

De asemenea, Biden a confundat Siria și Libia de trei ori în timpul conferinței de presă, inclusiv când a spus: „Sper că putem găsi o modalitate economică în care să putem salva viețile oamenilor din, de exemplu, în Libia”, a scrisFox News.

Era vorba despre Siria…

Vezi video: https://video.foxnews.com/v/6259381379001