O gafă a președintelui Joe Biden a atras atenția și i-a făcut să râdă pe liderii mondiali prezenți la Summitul G-7 din 12 iunie 2021, scrie NY Post. Președintele Biden s-a făcut de râs la Summitul G-7 când a încercat să-l corecteze pe premierul britanic Boris Johnson pentru că nu l-a prezentat pe „președintele Africii de Sud” – chiar dacă Johnson făcuse deja acest lucru, spunându-i pe nume.

Gafa – una dintre mai multe pe care Joe Biden le-a făcut în timpul seriei de întâlniri cu liderii mondiali – a provocat râsete  la începutul unei mese rotunde din Cornwall, Anglia. Incidentul, cel puțin incomod, a avut loc sâmbătă, potrivit Sky News, care a postat online un videoclip și o transcriere.

După ce a menționat cum demnitarii invitați au adus „o vreme destul de spectaculoasă cu ei”, Johnson l-a prezentat președintele indian Narendra Modi, președintele sud-african Cyril Ramaphosa și președintele sud-coreean Moon Jae-in.

În acel moment, Biden – așezat între Johnson și președintele francez Emmanuel Macron – a intervenit. „Și președintele Africii de Sud”, a spus Biden, în vârstă de 78 de ani, în timp ce arăta spre locul acestuia de la masă.

Aparent surprins, Johnson a spus: „Și, și, și președintele Africii de Sud … așa cum am spus mai devreme”. „A, ai făcut-o?” a spus Biden, uitându-se nedumerit. „Am făcut-o … sigur am făcut-o”, a spus Johnson.

Cei din jurul mesei au început apoi să râdă și Macron s-a întors spre Ramaphosa: – Cyril primești o mențiune de două ori, spuse el. Biden a crezut în mod greșit că președintele sud-african Cyril Ramaphosa a fost omis în timpul introducerii la summit.

Vineri, The Jewish Voice a postat, de asemenea, un videoclip cu Biden care i-a fost pusă o întrebare de către un reporter care a strigat: „Cum merg întâlnirile dumneavoastră în Cornwall, domnule președinte?” în timp ce traversa un hol.

Biden s-a oprit și a spus: „Ce ați spus?” apoi a răspuns: „Foarte bine”, după ce reporterul a repetat întrebarea.

Interacțiunea a determinat-o pe prima doamnă Jill Biden să-și certeze soțul, spunând „Joe! Haide!”. Jill Biden l-a luat apoi de mâna pe președinte și l-a condus.

Și o conferință de presă de duminică la Aeroportul Cornwall Newquay a fost marcată de mai multe gafe tip Biden, inclusiv menționări repetate asupra programul internațional de distribuire a vaccinului COVAX sub numele de „COVID” – pe care Casa Albă a corectat-o, folosind paranteze, în transcrierea oficială a evenimentului.

De asemenea, Biden a confundat Siria și Libia de trei ori în timpul conferinței de presă, inclusiv când a spus: „Sper că putem găsi o modalitate economică în care să putem salva viețile oamenilor din, de exemplu, în Libia”, a scrisFox News.

Era vorba despre Siria…

Și în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu reporterii, Biden a recunoscut că „va avea probleme cu stafful” dacă s-ar abate de la instrucțiunile care l-au făcut să îi permită să adreseze prima întrebare lui Jonathan Lemire de la The Associated Press, un invitat frecvent la cablul liberal rețea de știri MSNBC. Ca să fie siguri că pune întrebarea cine trebuie…