Evenimentul Zilei > Actualitate > Bombă în SUA. Joe Biden se pregătește să îi lase locul noului președinte. Ipoteză cutremurătoare
Bombă în SUA. Joe Biden se pregătește să îi lase locul noului președinte. Ipoteză cutremurătoare

Bombă în SUA. Joe Biden se pregătește să îi lase locul noului președinte. Ipoteză cutremurătoare

Joe Biden este probabil să fie președinte pe un termen scurt, deoarece preocupările cu privire la sănătatea sa și capacitatea de a-și îndeplini îndatoririle continuă să crească, a declarat un analist.

Președintele american Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, nu a reușit să țină o conferință de presă după 57 de zile de mandat.  Săptămâna viitoare este programată o conferință. Diverse evenimente au atras atenția și urechile comentatorilor politici în ultimele zile, ducând la mari speculații cu privire la starea sa de sănătate, relatează Express.co.uk .

În presa străină apar și unele ezitări ale președintelului american

Cel mai în vârstă președinte din istoria SUA părea să-și piardă concentrarea și să devină dezorientat în timp ce ține un discurs în Houston, Texas, la începutul lunii martie.

Unele ezitări ale președintelui american nu au scăpat neobservate. Joe Biden părea, de asemenea, să lupte pentru a-și aminti numele secretarului apărării – Lloyd Austin, pe care l-a numit recent. Luptele președintelui l-au determinat pe prezentatorul Fox News Tucker Carlson să-l considere pe Joe Biden „Brejnev al Americii”, fostul lider sovietic care mai târziu în viața sa a devenit renumit pentru gafele sale publice și pentru sănătatea fragilă.

Joe Biden este un președinte de tranziție, susține Nick allen, editor al Daily Telegraph

Nick Allen, editorul american al Daily Telegraph, crede că toate dovezile de până acum indică faptul că Joe Biden este un președinte de tranziție pentru vicepreședintele său Kamala Harris.

Nick Allen se referă la acțiunile blitz guvernamentale inițiate de noul președinte de la preluarea mandatului în ianuarie. Acest lucru a inclus emiterea unui potop de ordine executive, împingând prin factura sa enormă de 1,9 trilioane dolari cheltuielile pentru soluționarea pandemiei și susținerea unui program de infrastructură de 4 trilioane dolari. Allen a spus: „El pare foarte mult ca un om în grabă, nu unul contemplând un proiect de opt ani”.

Misiunea lui Joe Biden a fost să-l învingă pe Donald Trump, apoi să-l îndrume pe succesor

„Joe Biden își folosește rapid capitalul politic în Congres.” În plus, acesta susține că profilul public al doamnei Harris a fost ridicat cu atenție în ultimele săptămâni. Vicepreședintele urmează să-l însoțească pe Joe Biden în vizitele în principalele state din Pennsylvania și Georgia, pe care candidatul democrat va trebui să le câștige în 2024.

Totul indică o singură concluzie”, a scris editorul american pentru Daily Telegraph. „Misiunea lui Joe Biden a fost să-l învingă pe Donald Trump, apoi să-l îndrume pe un succesor, care va fi aproape sigur doamna Harris. „Indiferent de cât de bine, sau nu, el ajunge să facă treaba, el este un președinte de tranziție.”

În ciuda acestor critici, președintele american Joe Biden a părut deosebit de hotărât și de convingător în toate acțiunile pe care le-a inițiat până acum. Recent, Joe Biden l-a avertizat chiar pe Vladimir Putin.