China depune toate eforturile pentru a cuceri lumea; sugrumă democrația în Hong Kong și face tot ce poate pentru a realiza același lucru și în alte părți. A pus mâna pe numeroase resurse din Africa”, a declarat Farage pe canalul său de YouTube.

„Acest Partid Comunist Chinez reprezintă o uriașă amenințare pentru lume, o amenințare pentru libertățile noastre, o amenințare pentru modul nostru de viață”, a adăugat liderul Brexit Party, care a anunțat că va schimba numele formațiunii în Reform UK.

El afirmă că următoarea sa campanie importantă va fi să sensibilizeze Marea Britanie în legătură cu relele comise de dictatura comunistă și cu amenințarea pe care China o reprezintă pentru libertatea și democrația lumii.

„Trebuie să devenim conștienți de amenințarea reprezentată de China, iar 2021 marchează începutul noii mele campanii, pentru a ne asigura că nu mai suntem dependenți de China”, a declarat politicianul britanic.

Criza exploatată

La începutul pandemiei de COVID-19, Farage a afirmat că această criză a dezvăluit în ce mare măsură lanțurile de aprovizionare occidentale sunt dependente de statul chinez, în special în sectoare precum medicina și echipamentele de protecție individuală.

„Văzând cum China exploatează acum o criză pe care ea a provocat-o pentru a-și extinde influența din ce în ce mai mult în Europa, ar trebui să ne dea un frison pe spate”, scria el în martie.

Spre deosebire de Donald Trump, care a făcut din combaterea expansiunii chineze un pilon al președinției sale, Farage a avertizat că Beijingul „se linge pe buze” la ideea unei președinții a lui Joe Biden.

Occidentul ar trebui să ceară daune

„În timp ce Trump este practic plecat de la Casa Albă și Joe Biden se pregătește să se mute acolo, se pare că eforturile Chinei de a dobândi dominația mondială sunt pe calea cea bună. Ce nenorocire!”, a comentat Farage.

Liderul britanic a mai adăugat că Partidul Comunist Chinez ar trebui să plătească daune Occidentului pentru că a provocat și a ascund pandemia, distrugând milioane de vieți și de afaceri în lumea întreagă.

„Această pandemie a fost și este vina Chinei, iar Occidentul ar trebui să ceară despăgubiri pentru tulburările pe care le-a provocat lumii”, spunea Farage luna trecută.