Evenimentul Zilei > International > Nigel Farage: „Niciodată nu am văzut atât de mulți oameni speriați să spună ceea ce cred”
Nigel Farage: „Niciodată nu am văzut atât de mulți oameni speriați să spună ceea ce cred”

Nigel Farage: „Niciodată nu am văzut atât de mulți oameni speriați să spună ceea ce cred”

Liderul Brexit, Nigel Farage, a denunțat amenințarea „marxistă, anarhistă” la adresa libertății de expresie și de gândire în Marea Britanie, arătând că frica „domină absolut totul”.

Farage a făcut aceste afirmații teribile în cadrul unui interviu pe care l-a acordat postului Global Radio. El a arătat că asistăm la un demers amplu urmărind să suprime libertatea de gândire și de expresie în Marea Britanie.

„Fenomenele cu care cu care ne confruntăm astăzi reprezintă o amenințare reală la adresa libertății de expresie. Nu am cunoscut niciodată vreun moment în care în Marea Britanie – care este faimoasă pentru larga paletă de comentarii și opinii în presă – să existe atâția oameni atât de speriați să scrie, să spună și să transmită ceea ce gândesc. Este cu adevărat extrem de tulburător.”

Farage a explicat că, deși este indiscutabilă ideea că viața persoanelor de culoare contează, organizația care își spune Black Lives Matter are o agendă radicală în spatele numelui său care sună atât de plăcut.

Iar BLM, spune Farage, folosește acest nume pentru a acuza că este rasist pe oricine îndrăznește să nu fie de acord cu concepțiile sale de extremă stânga:

„Adevărul este, desigur, că organizația Black Lives Matter este marxistă pe față, anarhistă, dorește desființarea forțelor noastre de poliție și face tot ce poate în plan cultural pentru a distruge și rade de pe fața pământului orice reprezintă un simbol al lungii și complicatei noastre istorii.”

Și Farage a adăugat:

„Nu aflăm într-un punct în care, dacă critici Black Lives Matter, ești acuzat că nu sprijini egalitatea și consideri că ar trebui să existe o mare dezbinare rasială. În această situație ne aflăm. Eu nu pot suporta această situație și nu voi accepta ca strada să conducă.”

Liderul Brexit a explicat că Stânga instituie o nouă dogmă a gândirii: „Frica este cea care domină absolut totul”, a spus el, subliniind că militanții marxiști îi calomniază, îi demonizează și îi atacă pe disidenți online și pe stradă, și atacă afacerile, pentru a-i lipsi de finanțare.

Farage a spus că „organizațiile finanțate de Soros merg direct la cei care își fac reclamă la radio și televiziune și ziare” cerându-le să nu mai dea bani organizațiilor care nu se supun.

„Aceste lucruri nu au fost aprinse de cazul George Floyd”, a mai declarat politicianul britanic. „Erau fost plănuite de multă vreme și ei așteptau doar o ocazie. Dacă pierdem libertatea de a vorbi în asemenea măsură, atunci lumea este pe cale de a deveni un loc destul de neplăcut și periculos.”