Evenimentul ZileiSocialUniversitatea Oxford a suspendat testele pe copii cu vaccinul AstraZeneca

Universitatea Oxford a suspendat testele pe copii cu vaccinul AstraZeneca

Universitatea Oxford a suspendat testele pe copii cu vaccinul AstraZeneca
Anunțul a venit marți seară chiar dacă EMA - agenția europeană a medicamentului nu a confirmat spusele oficialului său cu privire la problemele pe care le aduce vaccinul AstraZeneca.

Universitatea Oxford a anunţat marţi că suspendă testele pe copii cu vaccinul împotriva COVID-19 pe care le-a dezvoltat împreună cu laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, în aşteptarea avizului autorităţii de reglementare britanice, relatează AFP.

”Deşi nu există îngrijorări cu privire la siguranţa studiului clinic pediatric, aşteptăm informaţii suplimentare de la MHRA”, autoritatea de reglementare din Regatul Unit, ”cu privire la cazurile rare de tromboză care au fost raportate la adulţi, înainte de a continua noi vaccinări în cadrul testării”, a anunţat universitatea britanică, potrivit unui comunicat.

Analiza AstraZeneca în curs până joi

Reprezentanții Agenţiei Europeane a Medicamentului vor anunța, cel mai târziu joi, ce se va întâmpla cu serul AstraZeneca. Analiza e în curs de desfășurare.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va da, cel târziu până joi un verdict în ceea ce privește controversatul vaccin produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca. Reprezentanții EMA cercetează potențialul pericol pe care l-ar reprezenta acest ser, asupra unora dintre persoanele care vor să se imunizeze. Și asta după ce au existat mai multe probleme legate de trombozele semnalate la pacienţi imunizaţi cu acest vaccin.

AstraZeneca, sub lupa oamenilor de știință de la EMA

Marți după-amiază, Marco Cavaleri, şeful strategiei de vaccinare a EMA, a anunțat că există o legătură între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză identificate la mai mulți pacienți. „În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, nu știm încă”. A fostu anunțul îngrijorător făcut de Marco Cavaleri.

Cercetările și discuțiile din cadrul Comitetului de Securitate al EMA sunt încă în desfășurare. „Nu s-a ajuns la o concluzie, iar analiza este în desfășurare”, au spus cei de la EMA.
Photo 211699245 © JaviindyDreamstime.com


Accesează: