În timp ce își alimenta mașina cu motorină, bărbatul a constatat că în rezervor nu se afla doar combustibil, ci și abur. Imediat după ce și-a dat seama ce se întâmplă, bărbatul a filmat totul și a făcut publice imaginile care au devenit virale.

Totul s-a petrecut într-o benzinărie de pe raza localității Ciolpani, județul Ilfov. Șoferul a devenit suspicios când a a auzit zgomotul ciudat pe care îl producea pompa. Așa a ajuns să constate că din pistol nu ieșeau decât aburi, în ciuda faptului că i se arăta că rezervorul se umple cu motorină.

În flimarea publicată de site-ul cancan.ro, se observă că afișajul electronic indică o alimentare constantă cu combustibil și în imagini se vede clar cum pistolul eliberează doar aburi.

Volumul de pe ecran crește de la 12,25 litri la 13,58 litri, în 20 de secunde, deși acest lucru nu s-a întâmplat în realitate. Bărbatul a pierdut în acest timp 8 lei complet nejustificat.

Astfel de cazuri se întâmplă când bazinul este gol. Se cunoaște că bazinul este gol pentru că se eliberează și gazele acumulate în el de la benzină sau motorină și pompa trage aer și gazele din bazin”, a fost reacția unui internaut.

Au fost alimentate bazinele de combustibil, de aceea scoate aer. Am pățit și eu în Rompetrol, angajații amabili, au dat banii înapoi… trebuie doar să anunțati în aceste situații”, a mai spus altul.

Problema a apărut deoarece sistemul de recuperare vapori s-a defectat. În momentul alimentării bazinelor de benzină, gazul ar trebui să se întoarcă în cisternă. La motorină aerul din rezervoare trece prin alt sistem de evacuare cu niște filtre și sonde. Dacă acest sistem se înfundă, aerul din rezervor este împins în pistoalele de la pompe și apare această problemă”, explică altă persoană.