Evenimentul Zilei > Social > Un reputat medic dă alarma: România este în pericol! Trebuie măsuri de restricție mult mai severe
Un reputat medic dă alarma: România este în pericol! Trebuie măsuri de restricție mult mai severe

Un reputat medic dă alarma: România este în pericol! Trebuie măsuri de restricție mult mai severe

Experții atrag atenția că, dacă nu se iau urgent măsuri de restricție mult mai drastice, Bucureștiul va fi în colaps, iar transporturile pacienților cu aeronave militare vor intra în cotidian.

Medicul Radu Țincu preconizează că ”viitorul apropiat va fi mai grav decât prezentul” și că măsurile implementate vor avea nevoie de o nouă evaluare, astfel încât să ajungă să stopeze virusul în mod real.

„Viitorul apropiat va fi mai grav decât prezentul!”

Cea mai mare îngrjorare a specialistului este faptul că sistemul ATI este supraaglomerat. „Viitorul apropiat va fi mai grav decât prezentul pentru că ne uităm la cifrele din fiecare zi publicate la ora 13:00, Bucureștiul se menține cu un număr extrem de ridicat de cazuri noi, peste 1600 de pacienți diagnosticați, mult mai mult decât poate să gestioneze un sistem de terapie intensivă care este deja supraaglomerat. Astfel de transporturi aeriene cu aeronave militare vor mai avea loc și în perioada următoare.

Vestea proastă este că nu reprezintă o politică pe termen lung pentru că și spitalele unde vor fi transferați acești pacienți la un moment dat se vor umple. Va trebui de urgență să se reconsidere evaluarea măsurilor implementate. Dacă acest măsuri nu reușesc să stopeze transmiterea virusului, vor trebui implementate noi măsuri”, a declarat medicul Radu Țincu la Antena3.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile este în creștere în București

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile este în creștere în București, a mai precizat medicul Țincu, iar acest indicator este un alt semnal care trebuie să îngrijoreze.

În Bucureşti, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este în creştere  6,77, faţă de 6,56 cât era luni. Cea mai mare valoare a acestui coeficient este la Constanţa – 7.09. În Ilfov, coeficientul este 6,14, luni fiind de 7,32.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE