Un nou scandal prinde contur în showbiz. De data aceasta, s-a ajuns în tribunal!

Un nou scandal prinde contur în showbiz. De data aceasta, s-a ajuns în tribunal!

Două dintre cele mai renumite gospodine de pe Youtube au ajuns în instanță din cauza unei rețete. Eclerele la tavă au făcut-o pe celebra Jamila să deschidă un proces la Tribunalul București. Aceasta ar fi postat o rețetă, iar o altă vloggăriță, Laura Laurențiu, ar fi susținut că încalcă drepturile de autor în ceea ce privește rețeta eclerelor la tavă.

Un nou scandal prinde contur în showbizul românesc, însă de data aceasta vorbim despre două celebre gospodine. Geanina Staicu Avram, cunoscută pe Youtube drept Jamila, este nemulțumită de acțiunile colegei sale de breaslă, Laura Laurențiu. Diferența dintre cele două este destul de mare dacă ne raportăm la numărul de urmăritori de pe rețelele de socializare. Jamila se bucură de un canal cu peste 1,5 milioane de utilizatori, în timp ce Laura Laurențiu aproape a atins 200.000 de abonați.

Procesul a fost deschis de către Jamila, asta pentru că videoclipul ei cu rețeta de eclere la tavă a fost șters de pe platforma Youtube. Gospodina susține că Laura Laurențiu a raportat abuziv acest video deoarece îl consideră identic cu unul postat anterior de ea. Aceasta din urmă susține că Jamila a copiat rețeta ei originală și consideră că îi încalcă drepturile de autor.

Jamila susține că acel videoclip a fost realizat în cadrul unei campanii de publicitate, iar raportarea acestuia i-a adus prejudicii materiale. Conform actelor depuse la Tribunalul București, celebra gospodină ar fi pierdut beneficii în valoare de 2.000 de euro. Pentru că această sumă nu este una suficientă, Jamila a mai cerut și daune morale în valoare de 1.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

De cealaltă parte, Laura Laurențiu susține că rețeta de eclere la tavă este una singură și îi aparține ei, nicidecum colegei sale de breaslă. Ea declară că este o prăjitură de formă alungită, umplută cu cremă și acoperită cu glazură de șerbet și ciocolată.

„Este o singură prăjitură cu dimensiunea de 38/28 cm care după coacere este acoperită şi nu umplută cu cremă şi garnisită cu frişcă bătută. Prăjitura astfel concepută se porţionează cu cuţitul în pătrate, iar în afara tipului de aluat nu are nici un fel de legătură cu clasicul ecler”, a explicat Laura Laurenţiu în proces, potrivit adevarul.ro.

Tribunalul București a decis: Jamila este bună de plată

Cele două gospodine au depus acte doveditoare cu privire la rețeta de eclere la tavă, care cu siguranță va deveni celebră după acest scandal. În urma analizei documentelor, Tribunalul București a respins cererea Jamilei, ba mai mult, aceasta trebuie să-i plătească pârâtei Laura Laurențiu cheltuielile de judecată în valoare de 5.000 de lei.

„Utilizarea aceleiaşi denumiri de către ambele părţi au permis algoritmului platformei Youtube să facă aplicarea termenilor şi condiţiilor acceptate de toţi membri şi astfel, luând act de similitudinea dusă până la identitate între cele două videoclipuri a apreciat necesară suspendarea provizorie a videoclipului ulterior publicat în favoarea videoclipului anterior publicat de către pârâtă.

În aceste condiţii, Tribunalul urmează a respinge capătul de cerere formulat de către reclamantă, deoarece drepturile de autor pe care aceasta le invocă nu au aplicare în situaţia de fapt prezentată în faţa Tribunalului şi pe cale de consecinţă, Tribunalul urmează a respinge şi obligarea pârâtei la repararea prejudiciului material şi moral prin eventuala ingerinţă şi respinge şi solicitarea de obligare a pârâtei la publicarea hotărârii pe pagină proprie de Facebook şi într-un ziar de larg circulaţie”, se arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti, potrivit adevarul.ro.