Evenimentul Zilei > Politica > Un nou prefect la Capitală. Numirea a stârnit nemulțumiri chiar și în PNL
Un nou prefect la Capitală. Numirea a stârnit nemulțumiri chiar și în PNL

Un nou prefect la Capitală. Numirea a stârnit nemulțumiri chiar și în PNL

Capitala are un nou prefect. Guvernul a aprobat în ședința de miercuri numirea lui Alin Stoica ca prefect de București. Postul era unul negociat pentru Alianța USR-PLUS. Stoica este avocat și președintele filialei PLUS Sector 6.

Un nou prefect la Capitală. Conform informațiilor dintr-un comunicat al USR-PLUS, pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), Alin Stoica a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate. Atribuțiile acestei comisii sunt de revizuire și avizare a tuturor proiectelor de legislație în domeniu.

 Și PNL-ul este nemuțumit de noua numire

Propunerea l-a nemulțumit pe Adrian Muraru, secretar general adjunct PNL București. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj al lui Alin Stoica prin care îl critica pe Nicușor Dan și spunea despre acesta că susținerea arătată PNL îl va scoate din viața politică după cei 4 ani de mandat la primărie.

„Prefectul Berbeceanu a fost demis și a venit cineva care are zero experiență în administrație, a lucrat HR la o bancă. Ok. Nicio pagubă. Să fie atent ce semnează că la pușcărie se intră nu doar dacă ești corupt ci și pentru că habar nu ai administrație și semnezi aiurea lucruri ilegale. Ce vreau să remarc e că domnul îl iubește pe primarul Dreptei Unite ca sarea în ochi și el își dorește ca Nicușor Dan nu doar să nu mai fie ales ci și să dispară din politică.

În esență nici asta nu e o problema, nu strica nițel check and balances la București. Asta e viața. Toți vor o slujbă la stat. Pe la Apele Române, pe la Prefectură, fiecare pe unde primește repartizare. Csf ncsf”, a notat Muraru pe pagina sa de Facebook.

Alți doi prefecți numiți de executiv

Un nou prefect la Capitală. Tot miercuri executivul a numit alți doi prefecți. Este vorba de Ivanov Marcel, prefect al județului Tulcea și Lăudatu Marcel numit în funcția de prefect al județului Vaslui. De asemenea a fost numit Boricean Cosmin în funcția de subprefect al județului Covasna și Topoleanu Nicolae în funcția de subprefect al județului Tulcea, scrie Gândul.