Evenimentul Zilei > Social > Ce propunere a făcut USR-PLUS pentru conducerea Radioului Public. Discuțiile s-au împotmolit
Ce propunere a făcut USR-PLUS pentru conducerea Radioului Public. Discuțiile s-au împotmolit

Ce propunere a făcut USR-PLUS pentru conducerea Radioului Public. Discuțiile s-au împotmolit

Un fost producător de la BBC România și TVR este propunerea celor de la USR-PLUS pentru a conduce Radioul Public.

Liviu Popescu (48 de ani) este propunerea făcută de USR-PLUS pentru conducerea de la Radioul Public. Este vorba despre un fost producător care a lucrat la BBC și TVR. Liviu Popescu a afirmat că este dispus să preia această funcție în cazul în care i se va propune. „Dacă este nevoie de experiența mea editorială și managerială pentru a aduce niște instituții media publice în prezent, știu, pot și vreau să fac acest lucru”. A declarat Popescu pentru g4media.

Liviu Popescu, propunerea celor de la USR-PLUS, pentru a prelua conducerea la Radioul Public

El a fost producător BBC România la Londra în perioada 1999 – 2002. Apoi, a lucrat ca editor de știri la Prima TV, Realitatea TV și Televiziunea Publică. La TVR a fost timp de un an de zile redactor-șef. După ce a părăsit această funcție, s-a ocupat de procesul de digitalizare a știrilor din Televiziunea Română.

În prezent, deține o firmă de consultanță în comunicarea strategică, după cum menționează sursa citată. Deocamdată, în urma discuțiilor preliminare, cei de la UDMR și USR-PLUS nu s-au pus de acord. În ceea ce privește numele ce vor fi nominalizate pentru conducerea TVR și a Radioului Public.

Discuția legată de acest subiect a fost amânată

O discuție lămuritoare ar fi trebuit să aibă loc, luni, în cadrul ședinței Coaliției. Dar subiectul a fost amânat pentru o dată ulterioară. Se pare că Dacian Cioloș, președintele PLUS, are un favorit la funcția de șef al Radioului Public. Este vorba despre Gabriel Basarabescu, în prezent membru în Consiliul de Administrație din partea angajaților.

El este cel care în trecut a acuzat fosta conducere a Radioului Public, propusă de PSD, de cenzură, derapaje și presiuni. După ce a făcut un interviu cu Dacian Cioloș, în perioada în care politicianul era prim-ministru, a fost criticat de conducere. Lui Basarabescu i s-a reproșat durata prea mare a materialului respectiv.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.