Evenimentul Zilei > Social > BBC face anchetă pentru interviul cu Prințesa Diana, din 1995. Jurnalistul BBC e acuzat că a păcălit-o pe Lady Di ca să vorbească despre divorț
BBC face anchetă pentru interviul cu Prințesa Diana, din 1995. Jurnalistul BBC e acuzat că a păcălit-o pe Lady Di ca să vorbească despre divorț

BBC face anchetă pentru interviul cu Prințesa Diana, din 1995. Jurnalistul BBC e acuzat că a păcălit-o pe Lady Di ca să vorbească despre divorț

Ies la iveală lucruri murdare și implicarea reporterului care realiza, în urmă cu 25 de ani emisiunea „Panorama” la postul BBC. Este vorba de interviul luat de Martin Bashir prințesei Diana, când aceasta și-a spus povestea căsniciei ei nefericite cu Prințul Charles.

Cel care a declanșat o nouă investigație a poveștii din 1995 este fratele prințesei Diana, Earl Spencer, care a făcut publice noi acuzații despre momentul în care sora lui a vorbit despre relația lui Charles cu Camilla, despre iminentul divorț, precum și despre adulterul ei.

A fost și încă este un interviu bombă, care a lovit teribil Casa Regală a Marii Britanii. Acum au apărut informații de la niște asistenți ai fostei prințese care au susținut că Diana a fost indusă în eroare, păcălită, de jurnalistul Martin Bashir ca să își spună povestea, mărturie care i-ar servi în cazul divorțului. Fratele Dianei a lansat acuzația că, pentru a o convinge să-i acorde interviul, Bashir i-a arătat prințesei documente financiare false. Din acestea reieșea că ar fi fost devaforizată în cazul unui divorț, că ar fi existat o clauză neclară, s-a spus.

Contele Earl Spencer solicită o anchetă independentă după ce a dezvăluit cele 32 de minciuni pe care susține că le-a spus reporterul Bashir surorii lui, pentru a o convinge să facă interviul.

Prințesa Diana știa că iubirea adevărată a Prințului Charles este pentru Camilla și a fost convinsă să-și spună public și povestea ei din acest trio conjugal.

Postul BBC și-a cerut scuze anterior, iar acum și-a făcut cunoscută poziția

Martin Bashir, acum editor de religie al BBC, este grav bolnav de complicațiile apărute după ce a fost infectat cu Covid și nu este în măsură să răspundă acuzațiilor contelui, a transmis BBC, citat de Daily Mail.

BBC a spus că va investiga noile acuzații ale contelui, dar acesta insistă asupra unei anchete independente și a respins oferta corporației de a examina afirmațiile sale.

Într-o declarație anterioară, o purtătoare de cuvânt a BBC a spus: „BBC și-a cerut scuze. Ne bucurăm să repetăm ​​această scuză. Și, deși aceasta a fost acum un sfert de secol, vom cerceta absolut, în mod solid și corect, informațiile noi.

L-am rugat pe Earl Spencer să împărtășească informații suplimentare cu BBC.

Din păcate, în acest moment suntem nu suntem în stare să discutăm nimic despre asta cu Martin Bashir, întrucât el se simte grav rău. Când se va simți bine, vom desfășura, desigur, o investigație asupra acestor noi probleme”.

Declarațiile unei jurnaliste BBC fac puțină lumină în povestea interviului

Jennie Bond, jurnalistă engleză și prezentatoare de televiziune, care a lucrat timp de paisprezece ani ca corespondent regal al BBC, a intervenit în cursul zilei de luni în disputa publică. Ea a spus că prințesa i-a spus majoritatea informațiilor pe care le-a dezvăluit în interviul Panorama, cu cinci luni mai devreme, inclusiv că a crezut că prințul de Wales și ducesa de Cornwall trăiesc încă o adevărată poveste de dragoste.

Jurnalista spune că a întrebat-o pe Diana, un an mai târziu, de ce a luat parte la întâlnirea cu Martin Bashir și de ce i-a acordat interviul, iar prințesa a recunoscut că se temea de o „clauză neclară în divorț” și că „își dorește și povestea ei acolo”.

„Îmi spusese o grămadă de lucruri care au apărut apoi în emisiunea Panorama cu cinci luni înainte. Am avut o întâlnire lungă, doar noi două la Palatul Kensington, în camera ei de zi”, a spus Jennie Bond, citată de Daily Mail.

„Așa că ceea ce era în Panorama mi-a fost cunoscut în mare măsură, dar ea mi-a cerut să păstrez confidențialitatea”.

Jennie a adăugat: „Am caiete ale acelei întâlniri … este iunie ’95 și chiar în momentul în care am scris, spunea ea, a existat întotdeauna din prima zi, trei persoane în căsătorie. Ea înseamnă Camilla. Ea spunea că acum înțelege că relația dintre Charles și Camilla a fost și este una a iubirii adevărate și că va fi întotdeauna mai puternică decât orice căsătorie pe care Charles ar fi putut-o face. Așa că a fost foarte deschisă în acel interviu cu mine, dar mi-a cerut, supărător, trebuie să spun, să păstrez confidențialitatea”.

Fosta corespondentă regală a BBC a tras și o concluzie: „Însăși faptul că mi-a spus atât de multe informații înainte … cred că era cam pregătită să apară această poveste.”

Divortul prințului Charles și al prințesei Diana a fost finalizat oficial la 24 august 1996, la un an de a celebrul interviu.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: