Evenimentul Zilei > International > Un membru a trupelor de COMANDO a DECAPITAT un jihadist cu LOPATA
Un membru a trupelor de COMANDO a DECAPITAT un jihadist cu LOPATA

Un membru a trupelor de COMANDO a DECAPITAT un jihadist cu LOPATA

Militarul britanic, membru al forțelor speciale SAS, i-a tăiat jihadistului capul dintr-o lovitură, în cadrul unei operațiuni în Afganistan.

Din lipsă de muniție, un sergent din forțele speciale britanice SAS l-a decapitat cu o lopată un membru al ISIS care îl ataca, relatează Daily Star.

Sergentul, un luptător experimentat, a retezat capul jihadistului dintr-o lovitură, precizează ziarul britanic. După ce l-a lichidat, britanicul a luat arma acestuia cu care a ucis alți jihadiști.

Potrivit surselor citate de Daily Star, scena s-a petrecut acum șase săptămâni, în estul Afganistanului, când o patrulă SAS a căzut într-o ambuscadă întinsă de ISIS.

Forțele britanice au fost nevoite să se retragă într-o fermă pentru a se apăra de atacurile repetate ale jihadiștilor și au cerut sprijin aerian. Lupta a durat șase ore.

„Au jurat să nu se predea vii și să lupte până la moarte”, spune sursa. „Capturarea lor ar fi însemnat tortura și o execuție filmată. Și-au numărat gloanțele și, când muniția s-a împuținat, i-au așteptat pe jihadiști să se apropie suficient pentru a-i ucide cu grenade și a folosi puștile lor ca bâte. Atunci, un SAS a ucis un om cu o lopată.”

În final, două elicoptere de asalt Apache i-au pus pe fugă pe islamiști, iar un elicopter de transport Chinook i-a recuperat pe membrii echipei de comando.

În momentul sosirii ajutoarelor la fața locului, jumătatea dintre militarii britanici nu mai aveau deloc muniție.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: