Evenimentul Zilei > International > Un bărbat înarmat a atacat sediul FBI din Ohio. S-au tras mai multe focuri de armă
Un bărbat înarmat a atacat sediul FBI din Ohio. S-au tras mai multe focuri de armă

Un bărbat înarmat a atacat sediul FBI din Ohio. S-au tras mai multe focuri de armă

Un bărbat înarmat și care purta vestă de protecție antiglonț a atacat sediul FBI din Cincinnati, Ohio.

Un bărbat înarmat a încercat să pătrundă joi într-o zonă de control de securitate dintr-un birou FBI din Ohio, apoi a fugit și a schimbat focuri de armă într-o confruntare cu forțele de ordine, au declarat autoritățile.

După ce suspectul a plecat de la fața locului, a început să tragă în poliție dintr-un lan de porumb. La fața locului au sosit și negociatori ai FBI.

Oficialii FBI de la Biroul din Cincinnati au confirmat că situația a escaladat după ce un bărbat înarmat a apărut la birou și ar fi făcut amenințări.

„Sânge stropit pe pantalonii scurți. Zona coapsei drepte”, a spus la radio un ofițer dintr-un elicopter de poliție. „O parte din parbriz s-a spart… Suspectul este în genunchi, ținând pușca în mână”, potrivit Washington Examiner.

Din precizările poliției, suspectul care a atacat sediul FBI poartă vestă de protecție antiglonț.

Cresc amenințările la adresa agenților federali 

Confruntarea vine în timp ce oficialii americani avertizează cu privire la o creștere a amenințărilor împotriva agenților federali, în zilele care au urmat percheziției la proprietatea Mar-a-Lago a fostului președinte Donald Trump din Florida.

Astfel pe Gab, un site de socializare popular în rândul albilor radicali şi antisemiţilor, utilizatorii au avertizat că se pregătesc pentru o revoluţie armată.

Bărbatul ar fi „încercat să încalce” zona de screening a vizitatorilor de la biroul FBI și a fugit când a fost confruntat de agenți.

Imediat după, urmărirea atacatorului s-a mutat pe autostrada Interstate 71, unde au avut loc și schimburile de focuri.

Momentan, niciun incident din care să rezulte răniți nu a fost raportat, dar nu au fost oferite nici informații despre prinderea făptașului.