Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, „vândut” FBI de un apropiat. Cum s-a ajuns la neobișnuita perheziție asupra fostului președinte al SUA
Donald Trump, „vândut” FBI de un apropiat. Cum s-a ajuns la neobișnuita perheziție asupra fostului președinte al SUA

Donald Trump, „vândut” FBI de un apropiat. Cum s-a ajuns la neobișnuita perheziție asupra fostului președinte al SUA

O sursă a informat autoritățile despre posibilele documente de la Mar-a-Lago și unde le-ar putea găsi. FBI a executat un mandat de percheziție la casa fostului președinte Donald Trump.

În timp ce FBI și Departamentul de Justiție nu au specificat motivul percheziției, numeroase instituții de presă și fiul fostului președinte, Eric Trump, într-un interviu pentru Fox News, au sugerat că a fost din cauza documentelor pe care Trump le-a luat de la Casa Albă.

Un om apropiat de Trump

În februarie, Arhivele Naționale au primit 15 cutii cu documente din Mar-a-Lago și au cerut Departamentului de Justiție să verifice dacă Trump a încălcat legea în manipularea acestor documente. Newsweek a vorbit cu doi oficiali guvernamentali care cunosc percheziția făcută de FBI la Mar-a-Lago. Acești oficiali au declarat că o persoană a dezvăluit forțelor de ordine ce documente mai avea Trump în posesia sa și unde se aflau.

Potrivit The Journal, această persoană le-a spus anchetatorilor că există mai multe documente clasificate la Mar-a-Lago, care nu se află în cele 15 cutii pe care Arhivele Naționale le-au recuperat din reședința lui Trump în februarie.

Axios a raportat că aliații lui Trump cred că cineva s-ar fi „întors” împotriva sa și a oferit informații despre Trump către FBI. De asemenea, Rolling Stone a mai raportat, citând surse anonime apropiate lui Trump, că fostul președinte și consilierii săi încearcă cu disperare să-l elimine pe acest informator, pe fondul paranoiei lui Trump conform căreia oamenii apropiați ar putea să-i fie dușmani, potrivit Business Insider.