Un apropiat al lui Dragnea a dat lovitura. A fost numit într-o funcție importantă

Un apropiat al lui Dragnea a dat lovitura. A fost numit într-o funcție importantă sursa: Arhiva EVZ

Economistul Cristian Socol, autorul programelor economice ale PSD în epoca Dragnea, a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) la Fondul Român de Contragarantare, unde va primi o indemnizație lunară brută de 18.900 de lei.

Cristian Socol a fost numit președinte și membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere începând cu data de 14.12.2021 până la data de 14.04.2022, conform Hotărârii Adunării Generale a Acționarilor.

Din Consiliul de Supraveghere mai fac parte și Alexandru Petrescu, fost ministru al Comunicațiilor, Nicolae Cristian Stănică, președintele Comisiei de Prognoză, Eduard Mike, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Victor Florin Dumitriu, fost secretar de stat în Guvernul Năstase şi apropiat al lui Florin Cîţu, Diana-Isabela Ardelean și Mădălina Gheorghe, scrie g4media.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian Socol a fost ideologul economic al PSD în perioada în care formaţiunea era condusă de Liviu Dragnea. După preluarea puterii de către Viorica Dăncilă, Socol a fost îndepărtat din Consliul de Programare Economică (un organism consultativ din cadrul Comisiei de Prognoză), dar şi de la Fondul Român de Contragarantare, din această ultimă funcţie în noiembrie 2019. Un an mai târziu, în noiembrie 2020, Marcel Ciolacu susţinea că dacă PSD va veni la putere, Cristian Socol va fi propunerea partidului pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

Cine este Cristian Socol

Cristian Socol, născut în 1974, este absolvent al Facultății de Economie din Academia de Studii Economice din București. Este profesor universitar în cadrul Departamentului de Economie și Politici Economice (ASE), cadru didactic din 1999 și doctor în Economie din 2004.

În perioada 2006-2008, a fost Consilier în Comisia Economica și Privatizare din Camera Deputaților, ca mai apoi sa ocupe același post și în perioada 2009-2010, în calitate de Consilier al Președintelui Senatului. În perioada 2013-2015 a fost Consilier al Primului Ministru. Concomitent, în perioada 2012-2014, a ocupar succesiv funcțiile de membru și președinte al Consiliului de Supraveghere, ca în final să fie numit Președinte director al Fondului Român de Contragarantare.

A participat la elaborarea Programelor de guvernare din 2008, 2012, 2016, a programelor prezidențiale din 2009, 2014 și a programelor europarlamentare din 2009, 2014, 2019.

Iată că, acum, un om de bază om de bază a lui Dragnea, pe vremea când PSD se afla la Palatul Victoria a fost numit într-o funcție importantă.