Un aliment extrem de periculos pentru sănătate. Ne distruge organismul mai repede ca alcoolul

Un aliment extrem de periculos pentru sănătate. Ne distruge organismul mai repede ca alcoolulSursa: dreamstime.com

Medicii au declarat că un aliment consumat zilnic de milioane de români este mai nociv decât nicotina și alcoolul. Acesta ne îmbătrânește şi îmbolnăveşte, accelerează reacțiile oxidative din organism și ne roade precum rugina.

Medicii au declarat că zahărul este mai periculos decât alcoolul și că organismul nostru nu are nevoie cu adevărat de el pentru a funcționa. Cei care mănâncă prea mult zahăr riscă să îmbătrânească mai repede și să se îmbolnăvească de boli grave, în special de diabet.

„Oare cât o să ne mai ia... până vom pune zahărul lângă alcool, tutun şi droguri uşoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv şi iubeşte gustul dulce. Când consumăm zahăr se sintetizează substanţe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. Pentru nicotină şi alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaştem că nu sunt nutrienţi, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu şi mai lung. Însă cu puţin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet.

Această afecţiune parșivă şi necruţătoare afectează tăcut tot organismul, după ani de zile de evoluţie nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulaţia sangvină, funcţionarea cerebrală, dinții, picioarele... într-un cuvânt ne descompunem. Şi cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge. Dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește şi îmbolnăveşte, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. Ce folos că nu doare...ce periculos că ne place! Iar când realizam, e prea târziu.

Sursa: Airborne77 | Dreamstime.com

Poate că e un rău necesar, poate că e imposibil să-l eliminăm din alimentaţie, dar merită să-l reducem drastic!”, au spus medicii.

Zahărul trebuie consumat cu moderație

Nutriționista Mihaela Bilic le-a recomandat oamenilor să consume zahăr cu moderație și să evită sucurile. Ea a mai spus că este bine să mâncăm o prăjiură din când în când.

„Consumaţi-l rar şi cu moderaţie, în produse de calitate şi care vă plac mult. Şi sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumaţi în formă lichidă.

O bucațică de ciocolată sau de prajitură dau satisfacţie maximă, însă un pahar de suc de orice fel e băut ca pe apă. Şi irosim dintr-un foc 6 linguriţe de zahăr, doza recomandată pentru o zi întreagă. Nu există un zahăr mai sănătos ca altul, însă există produse mai satisfăcătoare decât altele. Iar sucul dă satisfacţie zero! Dacă tot mâncaţi zahăr, măcar mestecați-l, nu-l beți", a scris medicul Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News