Cum să îndulcești o prăjitură fără să folosești zahăr. Cele mai simple metode

Cum să îndulcești o prăjitură fără să folosești zahăr. Cele mai simple metodeZahăr. Sursa foto: Marazem | Dreamstime.com

Specialiștii au dezvăluit cum să îndulcești prăjiturile sau alte rețete fără să folosești zahăr. Există o serie de metode, iar gustul este delicios.

Zahărul este o plăcere pentru toată lumea, dar și un mare dușman pentru dieta și sănătatea ta. Specialiștii au dezvăluit cum să îndulcești prăjiturile fără el. Există multe variante la fel de gustoase și cu mai puține calorii.

• Siropul de agave

Siropul de agave este un îndulcitor natural din care poți să extragi mai mulți nutrienți spre deosebire de zahărul obișnuit. Mai mult decât atât, este o alterativă gustoasă și aromată când este adăugat în alimente. Cu toate astea, el este bogat caloric, 20 de calorii pe linguriță. Acesta este asemănător la gust cu mierea și gospodinele îl folosesc la clătite.

• Mierea de albine

La fel ca siropul de agave, mierea este un îndulcitor natural care conține mulți nutrienți, inclusiv antioxidanți și vitamine. Deși, are un conținut ridicat de calorii, aceasta are multe beneficii pentru sănătate.

Sursa: arhiva EVZ

• Stevia

Stevia este un extract de plante cu puține calorii, spre deosebire de mierea de albine sau siropul de agave. Mai mult, stevia este foarte dulce și chiar o alternativă sănătoasă pentru consum, însă are un gust destul de pregnant. Ea se folosește la prăjituri, sosuri sau în produse de patiserie.

• Siropul de arțar

Siropul de arțar este un îndulcitor natural, bogat în antioxidanți și minerale, inclusiv calciu, potasiu, fier, zinc și mangan. El poate fi folosit și la micul dejun cu fulgi de ovăz, iaurt, dar și în mâncărurile sărate precum legume, pui, somon sau sosuri.

• Bananele

Bananele pot elimina pofta de dulciuri rapid, mai ales dacă sunt bine coapte. Ele se adaugă în clătite, brioșe sau gosoși și, desigur, în banana bread.

• Smochinele

Smochinele sunt o sursă importantă din care îți poți lua aportul necesar de vitamine și minerale zilnice (A, C, K, B-uri, Potasiu, Magneziu, Cupru, Zinc, Mangan, Fier). Poți adăuga smochine în orice smoothie sau desert dorești să prepari. Nu exagera cu cantitatea.

Tot din smochine poți prepara și sirop natural, renumit ca tratament benefic pentru tubul digestiv, datorită bogăției sale în fibre și minerale. Specialiștii îți recomandă să faci acasă sucul de smochine, potrivit kitchenshop.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News