Ultimă oră! Anunțul ANM care ne face pielea de găină. România, primele zile de iarnă

Ultimă oră! Anunțul ANM care ne face pielea de găină. România, primele zile de iarnă

Primele zile de iarnă se aproprie de România. Meteorologii de la ANM au anunțat că temperaturile vor scădea considerabil în următoarea perioadă.

Temperaturile vor continua să scadă zilele următoare, în majoritatea regiunilor ţării, iar de la mijlocul săptămânii viitoare, vremea se încălzeşte din nou.

„Urmează o răcire a vremii, ba chiar nopţile de luni spre marţi şi marţi spre miercuri vor fi chiar reci, în mare parte din ţară, dar nu temperaturi cu mult sub cele obişnuite, ci doar cu 4-5 grade mai scăzute în medie”, anunță experții.

Vremea se răcește considerabil în următoarea perioadă

Cu siguranţă, în dimineţile şi nopţile următoare, va trebui să ne îmbrăcăm un pic mai gros. Local în Transilvania, zonele deluroase, dar şi în zonele mai joase putem avea brumă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deocamdată nu vorbim de ceaţă.

 

Când vine căldura?

„Vorbim şi de ploi duminică, prin nord-vestul şi centrul ţării, dar slabe cantitiv.

Apoi, va fi vreme bună până la finalul săptămânii viitoare”, a mai spus meteorologul de serviciu ANM, duminică, la Antena 3.

Cum va fi vremea duminică?

Duminică, vremea se va răci în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării cerul va fi noros ziua, iar noaptea se va degaja parțial. În prima parte a zilei vor fi ploi slabe, care se vor manifesta local. Cerul va  fi variabil, mai mult senin noaptea, iar în zona montană, la altitudini de peste 1.400 m, pe arii restrânse, vom avea parte de ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonele de munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 65…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, cele mai scăzute valori fiind înregistrate în regiunile intracarpatice, iar cele mai ridicarte regiunea sud-est. Minimele vor fi cuprinse între 0 și 11 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață, iar în depresiuni și de brumă.

Meteorologii avertizează că temperaturile vor continua să scadă în următoarea perioadă, iarna fiind doar la „o aruncătură de băț”, scrie Antena3.