Vine ploaia! Cum va fi vremea mâine în țară

Vine ploaia! Cum va fi vremea mâine în țară

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru vineri, 16 octombrie.

Potrivit ANM în noaptea de joi spre vineri va ploua în Banat, Crișana și Maramureș, pe alocuri și în Oltenia și Transilvania. Izolat, cantitățile de apă vor atinge 20 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte și în regiunile vestice. Temperaturile minime se vor situa între 4°C în depresiuni și 17°C pe litoral.

În Capitală vom avea vânt slab și moderat, condiții de ceață și o minimă de 10°C.

Prognoza meteo pentru vineri, 16 octombrie

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea va fi normală termic în vest și nord, dar mai caldă în sud-est. În jumătatea de nord-vest va ploua pe arii extinse, iar în rest, cerul va fi variabil și ploi vor fi doar pe spații mici.

Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări pe litoral și la altitudini mari. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15°C în Dealurile de Vest și în nord și 25°C în sud-est.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu ploi spre seară și o maximă de 24°C.

Prognoza meteo pentru perioada 19 octombrie – 26 octombrie 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Media temperaturilor va fi între 6 și 9 grade Celsius.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară, local, în sud-vest. Șansele de precipitații vor fi la 15% în majoritatea zonelor din țară.

Prognoza meteo pentru perioada 26 octombrie – 2 noiembrie 2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Vremea începe să se răcească și temperaturile vor varia între 4 și 8 grade.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor deficitar în regiunile vestice, sud-vestice și local în centru și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână. Va fi o perioadă în care nu va ploua semnificativ.

Prognoza meteo pentru perioada 2 noiembrie – 9 noiembrie 2020

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Temperaturile medii vor varia între 4 și 8 grade Celsius în toată țara.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile sudice. Șansele de precipitații sunt relativ scăzute, în 5 și 10%.