Evenimentul Zilei > Politica > Turcescu: „În insula Belina urma să fie creat un PARADIS FISCAL”
Turcescu: „În insula Belina urma să fie creat un PARADIS FISCAL”

Turcescu: „În insula Belina urma să fie creat un PARADIS FISCAL”

Deputatul PMP, Robert Turcescu, a declarat astăzi că, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae, în zone precum insula Belina s-ar fi putut organiza activități de jocuri de noroc.

PMP vă prezintă astăzi un document care arată negru pe alb cum lucrează grupul infracţional organizat în jurul domnului Dragnea pentru propăşirea clanului Dragnea şi are legătură cu subiectul zilelor din urmă – insula Belina. Acest grup infracţional organizat a iniţiat în luna mai a acestui an un proiect sub semnătura domnului Şerban Nicolae prin care trecerea din domeniul public a insulei Belina în proprietatea TelDrum urma să mai aibă un pas. În această zonă, urma potrivit acestui proiect de lege, urma să fie creat un paradis fiscal. Prin această lege iniţiată în regim de urgenţă de senatorul Şerban Nicolae se ducea practic mai departe acest plan al clanului Dragnea pentru stabilirea unor zone cu regim fiscal aparte, era probabil şi cazul acestei zone Belina. E o minciună ce spune acest grup din jurul domnului Dragnea că astfel de situaţii se întâmplă, s-au întâmplat de sute de ori în ultimii ani. Cazul Belina nu e un caz oarecare, aici vorbim despre o zonă în care nu vorbim despre terenuri oarecare, vorbim despre o suprafaţă care era cu un regim special aparţinând zonei protejate a Dunării”, a afirmat Turcescu, la Palatul Parlamentului, potrivit agerpres.ro.

El a adăugat că proiectul lui Şerban Nicolae ar urma să fie aprobat tacit la data de 31 octombrie, iar prin acesta se instituia un regim fiscal special pentru zone precum insula Belina.

„Deja se puteau organiza activităţi economice, de turism, agrement, alimentaţie publică, dar şi de jocuri de noroc, deci am fi putut vedea în insula Belina a domnului Dragnea chiar cazinouri. Noi, cei de la PMP, atragem atenţia inclusiv celor din majoritatea parlamentară că ar fi bine să caşte bine ochii atunci când se dau pe mâna iniţiativelor din grupul infracţional organizat alcătuit de domnul Dragnea şi acoliţii lui. Grupul Dragnea trebuie oprit, acest om a devenit un pericol public pentru România şi el nu este singur. Fie din prostie, fie din neştiinţă de carte pare-se că sunt mulţi care se lasă vrăjiţi de felul în care Liviu Dragnea ştie să prezinte în acest moment fel şi fel de iniţiative legislative care par că sunt disparate sau sunt ale câte unui parlamentar PSD, dar în realitate există un punct convergent”, a mai susţinut Turcescu.