Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei localități din Ilfov scapă de carantină. Rata de infectare în București e posibil să crească
Trei localități din Ilfov scapă de carantină. Rata de infectare în București e posibil să crească

Trei localități din Ilfov scapă de carantină. Rata de infectare în București e posibil să crească

Veste buna pentru locuitorii localităților Balotești, Mogoșoaia și Ștefăneștii de Jos. Prefectura Ilfov a anunțat că, ,miercuri seara, carantina va fi ridicată.

Potrivit Prefecturii Ilfov, carantina din localitățile precizate va fi ridicată, deoarece rata de infectare a scăzut considerabil față de ultimele săptămâni.

Decizia este una riscantă, deoarece cete trei localități se află în jurul Bucureștiului , reprezentând o zona de tranzit pe unde trec o mulțime de oameni.

Rata de infectare din București are toate șansele să crească după această decizie luată de Prefectura Ilfov.

Oamenii din aceste localități vor intra în București, făcând ca incidența să crească.

Carantina va fi ridicată de miercuri seara în localitățile Balotești, Mogoșoaia și Ștefăneștii de Jos, a anunțat Prefectura Ilfov.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din comunele Balotești, Mogoșoaia și Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare a instituirii/ridicării carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei pentru cele 3 localități din județul Ilfov”, a transmis Prefectura Ilfov.

Măsura de ridicare a carantinei intră în vigoare miercuri, de la ora 22.00.

Situația din București nu se schimbă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat că situaţia pentru Bucureşti nu se schimbă.

„Nu am programat o şedinţă. Ordinul respectiv nu schimbă situaţia. Avem aprobate măsuri pe care le vom aplica în continuare, conform ultimei hotărâri. Dacă DSP/INSP vor face alte propuneri, le vom discuta. Însă acum trendul ratei de infectare este în scădere, aşadar măsurile aplicate funcţionează”, a spus Alin Stoica într-o declaraţie transmisă presei, potrivit Agerpres.

Și fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a dat asigurări că nu se va lua măsura carantinării Bucureştiului de Paşti şi spune că niciuna dintre deciziile deja anunţate de Guvern nu se schimbă.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.