Evenimentul Zilei > Social > Probleme. Cât va supraviețui ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Părerea „expertului” Vlad Voiculescu
Probleme. Cât va supraviețui ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Părerea „expertului” Vlad Voiculescu

Probleme. Cât va supraviețui ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Părerea „expertului” Vlad Voiculescu

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, care a a depus miercuri seară jurământul în fața președintele Klaus Iohannis, șovăie în noua postură. Drept urmare a cerut părerea predecesorului său.

Astfel, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmă că l-a întrebat pe fostul titular al portofoliului, Vlad Voiculescu, dacă va „supravieţui” în noua fucție. Iar răspunsul acestuia a fost că – „sper că da”.

Voiculescu, sfaturi de supraviețuire

„L-am întrebat dacă crede că voi supravieţui. (Mi-a răspuns – n.r.) că speră că da”, a spus Mihăilă, întrebată dacă, după ce a fost nominalizată în funcţia de ministru al Sănătăţii, s-a sfătuit cu fostul ministru Vlad Voiculescu.

Ea a precizat că se aşteaptă să comunice mai bine cu premierul Florin Cîţu, informează Agerpres.

Cine este Ioana Mihailă

Ioana Mihăilă este medic primar specialicat în endocrinologie. Actualul secretar de stat în Ministerul Sănătății a candidat în trecut pentru funcția de primar al orașului Oradea, susținută de USR PLUS. Actuala funcția i-a fost acordată luni seara, luându-i locul lui Ciprian Bogdan.

Ioana Mihăilă este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Din 2014 este medic primar endocrinologie la Clinica Medena Oradea, potrivit informațiilor de pe pagina sa de LinkedIn.

Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog. Ea a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Mihăilă deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului. Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. A coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.