Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis a semnat decretul. Ioana Mihăilă se pregătește să preia funcția de ministru al Sănătății
Klaus Iohannis a semnat decretul. Ioana Mihăilă se pregătește să preia funcția de ministru al Sănătății

Klaus Iohannis a semnat decretul. Ioana Mihăilă se pregătește să preia funcția de ministru al Sănătății

Președintele României a semnat miercuri decretul prin Ioana Mihăilă va putea să ocupe funcția de conducere din Ministerul Sănătății.

Locul lăsat liber de Vlad Voiculescu după ce Premierul Florin Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Sănătății a fost ocupat. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretul prin care o numește pe Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății.

Ceremonia de depunere a jurământului de investitură este programată astăzi la ora 18:15, la Palatul Cotroceni.

Acest anunț a fost făcut de Administrația Prezidențială, care a anunțat că urmează și o conferință de presă pe care președintele Klaui Iohannis se pregătește să o susțină la ora 19:00.

Medicul Ioana Mihăilă este propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Decizia a fost luată în ședința din această dimineață a conducerii Alianței, după ce coaliția a pus capăt aseară crizei generate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog. Ea a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Mihăilă deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului. Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. A coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.