Evenimentul ZileiEVZ SpecialUPDATE. Ioana Mihăilă va conduce Ministerul Sănătății. Noul ministru depune jurământul la Cotroceni

UPDATE. Ioana Mihăilă va conduce Ministerul Sănătății. Noul ministru depune jurământul la Cotroceni

UPDATE. Ioana Mihăilă va conduce Ministerul Sănătății. Noul ministru depune jurământul la Cotroceni
USR-PLUS a decis să o propună pe Ioana Mihăilă la conducerea Ministerului Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă este propunerea USR PLUS pentru Ministerul Sănătății. Ea îl va înlocui în această funcție pe Vlad Voiculescu care a fost revocat de premierul Florin Cîțu.

USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, conform unei postări oficiale a USR-PLUS.

Ceremonia de depunere a jurămntului la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a confirmat că viitorul ministru al Sănătății va depune jurământul, la Cotroceni, în cursul serii de miercuri, 21 aprilie. Președintele a apreciat că decizia de înlocuire a lui Vlad Voiculescu a fost corectă. El a estimat că de acum înainte coaliția de guvernare va fucnționa mult mai bine.

Ioana Mihăilă își va intra în atribuții imediat după ce va depune jurământul și va prelua locul lăsat liber de Vlad Voiculescu. Odată cu numirea Ioanei Mihăilă la conducerea Ministerului Sănătății, ia sfârșit criza guvernamentală provocată de revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu, de către premierul Florin Cîțu.

Criza guvernamentală a luat sfârșit

PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit marţi seară asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare. Acesta prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie. Responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţie şi a premierului.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre faptul că formaţiunile politice din coaliţie sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României.

„După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei”, a spus Orban.


Când va fi anunțat noul ministru al sănătății. Cine este Ioana Mihăilă


Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog și un cunoscut antreprenor în domeniul medical din județul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câțiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din județ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituțiile de specialitate.

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Citește și: 

Scandalul s-a încheiat. Cîțu: Coaliția merge mai departe, de miercuri vom avea un ministru al Sănătății

Schimbare de macaz la Vlad Voiculescu. Ce se ascunde în spatele cuvintelor frumoase la adresa lui Cîțu


Accesează: