Evenimentul Zilei > Politica > Schimbare de macaz la Vlad Voiculescu. Ce se ascunde în spatele cuvintelor frumoase la adresa lui Cîțu
Schimbare de macaz la Vlad Voiculescu. Ce se ascunde în spatele cuvintelor frumoase la adresa lui Cîțu

Schimbare de macaz la Vlad Voiculescu. Ce se ascunde în spatele cuvintelor frumoase la adresa lui Cîțu

Vlad Voiculescu și-a dat seama că drumul pe care a apucat îl va duce la un eșec politic și i-a transmis premierului Florin Cîțu un mesaj plin de subînțelesuri.

Revocat din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a spus că este un mare susținător al premierului Cîțu.

Mai mulți analiști politici spun că schimbarea de ton ar putea însemna o strategie a celor de la USR Plus de a forța mâna premierului, prin numirea aceluiași Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății.

Voiculescu a mai spus despre Cîțu că este un ”tânăr cu experiență internațională”. Mai mult, fostul ministru spune că s-a înteles bine cu premierul, dar că ulterior nu știe din ce cauză s-au răcit relațiile.

„Cred că trebuie să mai treacă nişte timp ca să-mi dau seama de nişte lucruri, eu sunt în continuare şocat. Am fost unul dintre marii susţinători ai domnului Cîţu. Nu pot să contesc că relaţia şi colaborarea nu a mers rău. Am avut o colaborare cel puţin decentă, chiar bună până la un moment dat. Nu-mi dau seama care au fost lucrurile, care au fost presiunile, care au fost argumentele care l-au adus aici. De la un punct încolo nu mi-a mai răspuns la telefon şi pentru mine a fost o surpriză totală”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății are nevoie de resuscitare

”Răsucirea” premierului ar avea la bază tocmai anumite presiune făcute de forțe oculte asupra acestuia. Despre asta, Voiculescu a spus că nu vrea să creadă că premierul este un ”mincinos patentat”.

”Au fost presiuni pe care nu le înţeleg, nu le cunosc, ori domnul Cîţu este un mincinos patentat. Ministerul Sănătăţii poate să facă multe, dar acum este în colaps, Ministerul Sănătăţii nu este funcţional, are nevoie de restructurări masive, în aşa fel încât să funcţioneze”, a conchis Voiculescu.

Invitat la o emisiune de la un post de știri, Vlad Voiculescu a spus că el, personal, nu ar refuza o altă nominalizare la Ministerul Sănătății.

Întrebat ce a greșit în cele câteva luni de când a condus Miisterul Sănătății, fostul ministru a spus că l-a evaluat greșit pe premier și că nu a comunicat mult mai bine activitatea celor pe care i-a condus.