Cîțu a dat din „casă”. De ce i-a demis pe Andreea Moldovan și Vlad Voiculescu
- Iulia Moise
- 15 aprilie 2021, 16:39
Ordinul privind carantinarea, document controversat care a dus la demiterea lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan, a fost anulat miercuri seară, anunță premierul Florin Cîțu.
Joi, la conferința de presă organizată în urma ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a făcut precizări cu privire la documentul controversat care a dus la demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministrul al Sănătății și a Andreei Moldovan din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății.
Premierul a declarat că ordinul de carantinare a fost anulat miercuri seară și că acesta fusese publicat fără să treacă prin CNSU.
Cine este urmașul lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății
„Acel ordin a fost anulat de aseară. Trebuie să discutăm de acel ordin. Acel ordin a fost publicat fără să treacă prin CNSU. Deci nu putea să fie publicat. Toate actele au fost trecute prin CNSU”, a declart premierul Florin Cîțu.
Ce spunea ordinul care a dus la demiterile lui Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan
Marți seară, Ministerului Sănătății a publicat un document fără să îi fie adus la cunoștință opiniei publice.
Actul care a creat un scandal monstru în coaliția de guvernare stabilea noi criterii pe baza cărora o localitate sau un județ pot intra în carantină.
Ordinul băga București în carantină
Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, și-a asumat actul, dar Vlad Voiculescu, fost ministrul al Sănătății nu a știut nimic despre mișcarea Andreei Moldovan. Medicul Andreea Moldovan și-a asumat întreaga responsabilitate pentru emiterea acestui act.
„Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez. Nu pică din cer, e un ordin pentru care am început discuțiile în urmă cu o lună, am avut discuții cu reprezentanți ai INSP și DSU. Au fost două zile de discuții, atunci chiar s-a comentat în presă pe marginea acestor criterii de carantinare. Am agreat o formă finală pe care am supus-o ulterior discuției în Comitetul Tehnico-Științific. A fost o singură remarcă privind raportarea la 50.000 de oameni sau 100.000 de oameni ca reper (la numărul de teste, n.r.), însă toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală”, a spus Andreea Moldovan.