Cine este, de fapt, Andreea Moldovan? Patroană de firmă medicală, soția unui chirurg cu mare influență politică

Cine este, de fapt, Andreea Moldovan? Patroană de firmă medicală, soția unui chirurg cu mare influență politică

Noul ordin al Ministerului Sănătății, care instituie noi criterii mai severe de carantinare, a provocat haos. Potrivit presei locale, Dr. Andreea Moldovan, inițiatoarea acestuia, este director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, patroana unei firme medicale, dar și soția unui medic cu puternice conexiuni în lumea politică.

Numirea Andreei Moldovan ca secretar de stat în cabinetul ministrului Vlad Voiculescu a survenit în contextul în care, la acel moment (decembrie 2020), se vorbea despre desființarea ca entitate juridică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, unde era director medical, și de preluarea acestuia de către Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov.

Dr. Moldovan a avut un conflict cu angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

Dr. Andreea Moldovan este director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov. Așa cum relata Newsbv, au apărut tensiuni la Spitalul de Infecțioase din capitala județului, după ce Andreea Moldovan a insistat ca toți angajații să se vaccineze anti-COVID-19. 40% dintre aceștia au refuzat să se vaccineze. Angajații respectivi au spus că nu sunt de acord, pentru că ei au fost infectați și au anticorpi, deci nu le este necesară vaccinarea.

Directorul medical Spitalului Clinic de Boli Infecțioase este soția medicului chirurg Bogdan Moldovan, propus pentru funcția de cetățean de onoare al Brașovului de către fostul primar George Scripcaru. Însă proiectul de pe ordinea de zi a fost retras după scandalul provocat de PSD la anunțul acestei nominalizări, mai precizează Newsbv..

Andreea Moldovan este unic asociat și administrator la Infectio Medical SRL și acționar la Teo Health SA. La ultima firmă este acționat și Bogdan Moldovan. Acesta este unic asociat și administrator și la Transplant Surg SRL.

Ordinul Ministerului Sănătății privind noile criterii de carantinare a provocat haos

Ordinul Ministerului Sănătății care anunță noi criterii de intrare în carantină a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Ordinul anunțat de Andreea MOoldovan introduce un punctaj pe baza unei grile. Astfel, cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate fi impusă carantină.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Potrivit surselor, premierul Florin Cîțu nu era la curent cu publicarea acestui ordin în Monitorul Oficial.

Citește și Andreea Moldovan susține ideea unei carantine naționale ar face minuni

Cine a stabili, de fapt, noile criterii care bagă Capitala în carantin. Dezvăluiri explozive

Ne puteți urmări și pe Google News