Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu l-a „uns” pe Andrei Baciu ca înlocuitor al lui Vlad Voiculescu. Care e istoricul medicului
Cîțu l-a „uns” pe Andrei Baciu ca înlocuitor al lui Vlad Voiculescu. Care e istoricul medicului

Cîțu l-a „uns” pe Andrei Baciu ca înlocuitor al lui Vlad Voiculescu. Care e istoricul medicului

Secretarul de Stat Andrei Baciu a fost delegat de premierul Florin Cîțu să preia atribuțiile de interimar la Ministerul Sănătății, după revocarea lui Vlad Voiculescu.

Update. Florin Cîțu a anunțat, oficial, că i-a delegat atribuțiile medicului Andrei Baciu. „A participat la ședința de Guvern, deja i-am delegat atribuțiile”, a menționat premierul României. Cîțu a precizat, însă, că va sta aproape de Ministerul Sănătății pentru a ține sub control lucrurile, mai ales că ne confruntăm cu o pandemie.

Se pare, însă, că Andrei Baciu este doar o situație temporară. Cine este favoritul să devină noul ministru al Sănătății

—————————————————————————————————————————–

Secretarul de stat Andrei Baciu va conduce Ministerul Sănătății.

Premierul Florin Cîţu şi-a delegat atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii către secretarul de stat Andrei Baciu. Prim-ministrul a preluat, miercuri, interimatul la Ministerul Sănătății, după ce, în prealabil, l-a revocat din funcţie pe Vlad Voiculescu. Inițial, Florin Cîțu i-a propus funcția vicepremierului Dan Barna, care a refuzat-o.

Secretarul de Stat Andrei Baciu a confirmat că a preluat aceste atribuții, până la numirea unui alt ministru.

„Ce pot să vă spun este că aceasta este o decizie pe care o ia domnul prim-ministru din poziția de ministru interimar și oricum rolul meu, rolul nostru este de a asigura, până la instalarea viitorului ministru, asistența medicală pentru toți pacienții din România și continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare”, a declarat el într-o intervenție televizată.

Andrei Baciu va fi responsabil în Ministerul Sănătății

Florin Cîțu a preluat interimatul în locul lui Voiculescu

Miercuri, 14 aprilie, premierul Florin Cîțu a luat decizia de a-l revoca din funcție de ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. El i-a propus vicepremierului Dan Barna să preia interimatul însă acesta a refuzat. Pe cale de consecință, miercuri seara, Florin Cîțu a anunțat că va prelua personal acest portofoliu până la numirea unui alt ministru.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, declara Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Andrei Baciu, nominalizat și retras de Dacian Cioloș

Andrei Baciu, la vârsta aceea de 28 de ani, a fost propus de Dacian Cioloș, în noiembrie 2015, ca să ocupe portofoliul de la Sănătate. Ulterior, nominalizarea acestuia a fost retrasă, după ce în spațiul public au apărut mai multe fotografii cu acesta în lenjerie intimă. Andrei Baciu a pozat ca fotomodel pentru aceste produse.

La vremea respectivă, Dacian Cioloş a explicat că retragerea lui Baciu a avut mai multe motive, nu doar fotografiile. El a lăsat să se înțeleagă că la baza deciziei de retragere au stat și aspecte legate de pregătirea acestuia.

„La domnul Baciu nu am renunţat doar din cauza pozelor, ci din cauză că dânsul nu a fost sincer în privinţa pregătirii”, declara Dacian Cioloş.

Andrei Baciu este medic și a fost secretar de stat și în perioadele în care ministerul Sănătății a fost condus de miniștrii Victor Costache, Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu. Cunoaște bine sistemul și s-a implicat în rezolvarea multor situații semnalate de cadre medicale sau de presă.