Evenimentul Zilei > Social > Andrei Baciu, informație importantă despre listele de aşteptare pentru vaccinare
Andrei Baciu, informație importantă despre listele de aşteptare pentru vaccinare

Andrei Baciu, informație importantă despre listele de aşteptare pentru vaccinare

Andrei Baciu, despre ce se va întâmpla cu listele de aşteptare pentru vaccinare. Medicul a vorbit despre schimbările cu privire la programările pentru vaccinare.
Andrei Baciu, despre ce se va întâmpla cu listele de aşteptare pentru vaccinare. Medicul spune că listele de aşteptare create pe platformă sunt aproape de a fi date în folosinţă.

Andrei Baciu: „Ne dorim să avem cât mai multe vaccinuri în România care să fie disponibile pentru toţi cei ce vor să se vaccineze. Luni a demarat şi vaccinarea cu cel de-al treilea vaccin  AstraZeneca”.

Andrei Baciu, despre ce se va întâmpla cu listele de aşteptare pentru vaccinare

„Aşa se va desfăşura şi de acum încolo pentru orice fel de doze suplimentare sau noi vaccinuri care vor apărea. Va fi un exerciţiu în paralel cu prima doza şi a doua doză.  Evident pentru vaccinurile care au şi pentru care e necesar un rapel. A spus medicul Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului naţional de vaccinare.

Andrei Baciu, despre listele de aşteptare create în platforma de programare

„Acum vorbim de 30.000-40.000 de oameni vaccinaţi pe zi. Iar în perioada următoare, vorbim de mai multe persoane pe care ne dorim să le vaccinăm în fiecare zi”, a mai spsu medicul.

Reamintim faptul că vaccinarea cu serul de la AstraZeneca începe la noi luni, 15 februarie. Programările au început încă de miercuri.

Andrei Baciu despre ce se va întâmpla cu listele de aşteptare. AstraZeneca se face pentru persoanele eligibile din etapele I și II.

Mai mult de 100.000 de persoane s-au programat până acum pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în doar 24 de ore. Asta arată datele prezentate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Vaccinul AstraZeneca se face la grupa de vârstă 18 – 55 de ani.

Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Astăzi, 10 februarie a.c., la 12:30, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. În cele 180 de cabinete din toată țara sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi.

Programarea pentru AstraZeneca începe astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalități de programare:

1.         În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător

2.         Prin intermediul medicului de familie/curant

3.         Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25

4.         Prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor, se mai arată pe platforma de vaccinare