Evenimentul Zilei > Social > OUG pe Sănătate: corespondența secretă dintre Ministrul Sănătății și Andrei Baciu
OUG pe Sănătate: corespondența secretă dintre Ministrul Sănătății și Andrei Baciu

OUG pe Sănătate: corespondența secretă dintre Ministrul Sănătății și Andrei Baciu

Noi detalii explozive ies la iveală după ce Andrei Baciu, medic devenit celebru în Guvernul Cioloș, a semnat OUG pe Sănătate, criticată, de altfel, atât de Avocatul Poporului, cât și de sindicate.

Este vorba de un e-mail trimis de Victor Costache lui Andrei Baciu, de niște documente pe care secretarul de stat trebuie să le păstreze doar pentru el și încă o persoană.

„Ataşat găseşti ordinele ATI şi IMA rescrise de prietenii noştri. Le păstrezi doar pentru tine şi Horaţiu deoarece pregătim punerea rapidă în transparenţă luni cel tîrziu marţi. Încă imi e neclar cum pot numi cele două ordine. Te interesezi?” anunță cotidianul.ro

Menționăm că cel de-al doilea destinatar al mail-ului este cineva denumit „Iubi” .

Amintim că fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean a explicat că Ordonanța propusă de ministrul Sănătății, Victor Costache, cu privire la finanțarea unor entități private cu bani publici, aspru criticată atât de Avocatul Poporului, cât și de sindicate, va fi simplu de împiedicat să fie validată. Avocatul Poporului poate sesiza CCR pe neconstituționalitate, dar cel mai simplu ar fi ca ea să nu treacă de Parlament, atunci când va fi supusă votului ca să devină parte a Legii 95/2006.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.