Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Noi proteste în Capitală. Protestatarii au mers la Palatul Cotroceni. Ei cer demisia lui Vlad Voiculescu
UPDATE. Noi proteste în Capitală. Protestatarii au mers la Palatul Cotroceni. Ei cer demisia lui Vlad Voiculescu

UPDATE. Noi proteste în Capitală. Protestatarii au mers la Palatul Cotroceni. Ei cer demisia lui Vlad Voiculescu

S-au reluat protestele în România. Sâmbătă, în Capitală, după orele prânzului, mii de oameni s-au mobilizat pentru a protesta față de restricțiile impuse de Guvern. Bucureștenilor li se alătură și protestatari veniți cu autocarele din toată țara. 

Update. Protestatarii au ajuns la Palatul Cotrocen. Printre revendicările scandate se numără demisia lui Vlad Voiculescu şi a responsabililor pentru gestionarea pandemiei. Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, s-a alăturat manifestanţilor.

„Lupta nu trebuie oprită niciodată. Nu am venit sâmbăta aceasta alături de manifestanţi pentru că e degeaba. Nicio ieşire în stradă nu e degeaba, mai ales după ce s-a întâmplat, cred că ultima sfidare e la Spitalul Foişor, o sfidare a sistemului care arată că poate să facă ce vrea el, nu e aşa”, a fost meajul lui Simion.

Știrea inițială. Vacarm pe străzile Capitalei

Piața Universității, Piața Victoriei și Palatul Cotroceni sunt, duminică seara, punctele de foc din București.

Autocare cu oameni de la Bacău, Iași și Brașov au ajuns deja în Capitală. Foarte mulți protestatari au venit cu autocarele din țară, punctul de întâlnire al acestora fiind în zona Bucur Obor, de unde aceștia, în marș, s-au îndreptat spre Piața Victoriei. Protestatarii spun că sunt așteptați și alții din toate colțurile țării.

Nemulțumiții scandează „Jos Guvernul!”, „Demisia Arafat!”, „Demisia Voiculescu!”, „Jos Iohannis!”. Cu steaguri, vuvuzele, fluiere și lozinci, șiruri întregi de protestatari îi cheamă în stradă pe cei care stau în case.

În tot acest răstimp asistăm și la o mobilizare impresionantă a Jandarmeriei. Și cei care erau liberi astăzi au fost chemați în stradă. Cu căști, cu tot echipamentul din dotare. Pregătiți parcă de război.

În Piața Victoriei au ajuns deja reprezentanții HORECA. La Piața Universității printre protestatari se află și preprezentanții partidului AUR, cu liderul George Simion în frunte.

Este interesant de văzut câți oameni se vor mobiliza la mișcările de stradă, dacă vor fi sensibil mai mulți față de protestele de săptămâna trecută.

Scenele ireale de dimineață de la Spitalul Foișor au pus gaz pe foc

Ordinul, din această dimineață cu privire la transformarea Spitalului Foișor în unitate Covid a pus și mai mult benzină pe foc. Pacienții au fost unii externați, alții transferați la alte spitale, cu noaptea în cap. Unii dintre aceștia erau proaspăt operați, cu boli grave, în perfuzii, cu măști de oxigen pe figură. Batjocura este aspru sancționată.

Nemulțumirea este evidentă, iar cei bănuiți că s-a afla în spatele acestui ordin sunt aspru sancționați. Invectivele nu pot fi redate. Se cere demisia și achetarea șefului DSU, Raed Arafat.