Evenimentul ZileiSocialPrimul protest al lui 2021! Jandarmii au intervenit în Piața Universității

Primul protest al lui 2021! Jandarmii au intervenit în Piața Universității

Primul protest al lui 2021! Jandarmii au intervenit în Piața Universității
Duminică după-amiază, în Piața Universității a avut loc primul protest al noului an. Oamenii au cerut redeschiderea școlilor, alții au protestat împotriva măștilor sau a vaccinării, deși ea nu este obligatorie.

Câteva zeci de persoane participă, duminică seara, la mișcarea de stradă din Piața Universității, alături de avocatul Dan Chitic. ”Poate este nevoie de o grevă generală a părinților! Este singura posibilitate pentru a-i face pe conducători să înțeleagă de urgența acestei măsuri: reînceperea școlilor”, a declarat avocatul, potrivit DCNews.

Au intervenit jandarmii

”Școala normală este esențială!” și ”Jos masca!”, dar și  „Libertate” sau “România trezește-te”, au strigat protestatarii din Piața Universității. Între timp, în jurul orei 18 au intervenit jandarmii, care  filmează manifestanții și urmează să dea amenzi. Protestatarilor li s-a alăturat și Oana Lovin, supranumită „fata cu sparanghelul”, relatează România TV. Trebuie spus că mulți manifestanți nu poartă mască și distanțarea socială se respectă opțional.

O doamna intervievată de reporteri a declarat: „lupt pentru drepturi civile și contra condiționării sociale. Sunt în stradă din 15 mai. Protestul este un drept constituțional”, a spus aceasta, precizând că din cauza pandemiei a fost în șomaj tehnic. Sunt și copii prezenți în piață alături de părinții lor. Deși nu a fost prezent în Piața Universității, liderul AUR, George Simion, a intervenit în direct la România TV și a avertizat că acest protest este doar începutul, luna ianuarie urmând să fie o lună a protestelor.

Mesajul organizatorilor: un milion de copii nu au avut accesul la educația online

Principalul mesaj transmis de organizatori, care a decis oamenii să ia acțiune, este acela că elevii din România sunt cei mai afectați de pandemie din rândul țărilor UE.

”România este singura țară europeană care a închis școlile „față în față” în ultimele 9 luni din cele 10 luni scurse de la debutul pandemiei și a venit timpul ca toți copiii să se întoarcă la școala normală. Din datele oficiale, știm că 1 milion de copii români nu au avut accesul la educația online, dreptul la învățătură regăsit în Art. 32 din Constituția României fiind încălcat brutal de către autoritățile statului.

În majoritatea statelor europene școlile au funcționat în toată perioada, iar incidența infectărilor cu Sars-Cov-2 nu a crescut după redeschiderea lor, aspect confirmat de raportul ECDC, dar și de celelalte studii științifice care s-au efectuat în Europa (…)

Cert este că școala online nu mai este dorită de copiii și profesorii lor, întrucât calitatea actului educațional desfășurat în mediul virtual este precară, majoritatea copiilor neputându-se concentra timp de câteva ore pe zi în fața tabletelor. Rata afecțiunilor neuropsihiatrice pe segmentul pediatric a explodat în ultimele luni, tot mai mulți copii suferind de multe probleme de comportament în urma absenței contactului social cu colegii și cu profesorii lor, iar incidența obezității infantile a explodat la propriu.

Dacă rata analfabetismului funcțional în rândul copiilor era de 44% înainte de luna martie a anului 2020, gândiți-vă la ce procent a ajuns în prezent. Iată că a venit momentul ca acest fenomen distructiv să se încheie cât mai repede, iar educația „normală” trebuie pusă în centrul priorităților oricărui stat, fiindcă viitorul generațiilor de copii stă în aer în acest moment. (…)

De ce nu mai acceptă măști pentru copiii lor

Manifestanții au precizat că sub nicio formă nu vor mai folosi măștile. „ANPC a confirmat în ultimele săptămâni că 93% din măștile de pe piață sunt neconforme, iar Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat că măștile să nu fie purtate de copii în incinta claselor, așa cum majoritatea statelor europene au decis, așa că noi nu le mai acceptăm întrucât această măsură impusă le pune sănătatea în pericol.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: